logo
RNTV Live

Stare de alertă în Ploieşti din cauza gripei. Comitetul Local pentru Situații de Urgență, convocat

, Comitetul Local pentru Situații de Urgență
Mihai Constantinescu

Stare de alertă în Ploieşti din cauza gripei. Comitetul Local pentru Situații de Urgență, convocat

700 de cazuri de gripă în toată țara au fost confirmate până acum! Orele de curs în mai multe şcoli din Capitală au fost supendate din acest motiv. Pentru a se preîntâmpina acest fenomen, autorităţile locale ploieştene au luat primele măsuri. În  acest sens a fost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență.

În acest context, s-au stabilit, împreună cu factorii de răspundere la nivelul municipiului Ploiești, o serie de măsuri menite să prevină. să limiteze, respectiv să limiteze apariția cazurilor de gripă în școli. Astfel, s-a decis efectuarea unui triaj epidemiologic în unitățile de învățământ, pentru depistarea din timp a unor posibile cazuri de gripă. Să se urmărească respectarea dotării unităților de învățământ cu materiale igienico- sanitare, precum și dezinfectarea corespunzătoare a spațiilor și mobilierului școlar după fiecare ciclu de învățământ, în paralel cu respectarea recomandărilor generale pentru populație în vederea prevenirii îmbolnăvirilor.

În acest sens, s-a adus la cunoștință faptul că, Ministerul Sănătății, împreună cu Ministerul Educației Naționale, lucrează la elaborarea unor instrucțiuni concrete care să fie aplicate în unitățile de învățământ, instrucțiuni care vor fi transmise către inspectoratele școlare județene și ulterior unităților de învățământ.

Activitățile de Dezinsecție, Dezinfecție, Deratizare, în vizotul autorităţilor

În cadrul şedinţei s-a discutat şi despre situațiile cu impact negativ apărute ca urmare a unor acțiuni de dezinfecție efectuate în unitățile de învățământ în mai multe localități din țară

Referitor la activitățile de DDD în unitățile de învățământ, s-a stabilit ca, ulterior desfășurării acestor acțiuni, în procesele verbale de recepție ale lucrărilor, încheiate între operatorul de servicii publice și conducerile unităților de învățământ, să se menționeze caracteristicile substanțelor utilizate și modalitățile de prev,,,enire a unor eventuale efecte nedorite generate de aceste substanțe.

 La nivelul municipiului Ploiești, substanțele folosite de operatorul de servicii DDD au avizele necesare pentru a fi folosite în siguranță.

a ședința extraordinară au participat, alături de reprezentanții municipalității,  reprezentați ai conducerii Inspectoratului Școlar Județean Prahova, Direcției de Sănătate Publică, ai Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, ai Serviciului de Ambulanță Județean Prahova, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, reprezentanții operatorului de servicii de Dezinfecție, Deratizare și Dezinsecție (DDD) la nivelul municipiului Ploiești, etc.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/accident-rutier-ingrozitor-o-femeie-a-murit-dupa-ce-a-fost-lovita-de-patru-masini/?fbclid=IwAR20W330aRVjrQnRxaynb7KH2TULCCZHu5uprp48RU7Jg8cCuXpSXba_KEE

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor