logo
RNTV Live

SPRIJIN PENTRU EFICIENTIZARE ENERGETICĂ

Dumitrescu Vlad

Firmele din Prahova și nu numai vor fi ajutate să devină independente  din punct de vedere energetic! Inițiativa legislativă vine în contextul în care prețurile la energie au crescut considerabil în ultima periodă. Astfel, singura soluție găsită de autoritățile centrale este aceea de a sprijini Intreprinderile Mici și Mijloci să atragă fonduri europene în vederea dobândirii independenței energetice.

Proiectul de Lege privind instituirea unor măsuri pentru stimularea investiţiilor cu finanţare din fonduri externe nerambursabile în domeniul eficienţei energetice a primit avizul favorabil al Comisiei pentru administraţie publică din Camera Deputaţilor, iar în prezent se află în transparență decizională.

Proiectul de lege ,are ca obiect reglementarea instituirii cadrului general pentru finanţarea unor scheme de eficienţă energetică, pentru firme, respectiv producţie din surse de energie regenerabile.

Fondurile externe nerambursabile vor proveni din Programul Operațional Infrastructură Mare și reprezintă singura șansă pentru asigurarea independenței energetice sau cel puțin a scăderii costurilor cu energia electrică, în special în cazul IMM-urilor.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor