logo
RNTV Live

Spitalul Județean de Urgență Ploiești, dotat cu un aparat ultraperformant cu ajutorul CJ Prahova

image-2020-07-23-24189681-41-spitalul-judetean-ploiesti
Erika Stoica

Spitalul Județean de Urgență Ploiești, dotat cu un aparat ultraperformant cu ajutorul CJ Prahova

Un aparat de radiologie cu braţ tip 0 urmează să fie achiziţionat de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti (SJUP) „Dr. Constantin Andreoiu“. Proiectul privind rectificarea bugetară şi alocarea de fonduri pentru noul aparat de radiologie a fost aprobat de către consilierii judeţeni în şedinţa extraordinară din data de 15 martie.

Valoarea acestui dispozitiv medicale se ridică la peste 6,8 milioane lei, dintre care peste 6,1 milioane lei vor veni din „ Subvenții de la bugetul de stat către bugetele locale pentru finanțarea aparaturii medicale și echipamentelor de comunicații în urgență în sănătate”, prin Direcţia de Sănătate Publică, iar diferenţa, de aproape 700.000 lei va fi acoperită de către Consiliul Judeţean Prahova.

Banii au fost redirecţionaţi din fondurile disponibilizate de Direcția Tehnică de la cap.84.02 „Transporturi”, obiectivul „Pasaj denivelat peste DN 1 (Centură Vest) la intersecția cu DJ 101I și strada Buda”.

Alocarea totală pentru dotările SJUP aferente anului 2023 se ridică, până în acest moment, la 10.645.000 lei. Pe lângă achiţionarea aparat de radiologie cu braţ tip 0, SJUP a achizionat sau urmează, după caz, să achiţioneze videolaringoscop, ecograf cu două sonde, dospozitiv de detectare şi vizualizare vene, centrală şi sistem de detecţie incendiu la Maternitate, mobilier medical nou la UPU, un cazan de oţel cu focar cu inversiune de flacără, mobilier şi accesorii bloc operator Nord, autoutilitară SML.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor