logo
RNTV Live

SPITAL MODULAR ÎN PLOIEȘTI

Cristina Iancu

A fost recepționat primul spital public construit în Ploiești după 1989. Investiția aparține Consiliului Județean Prahova. Este vorba de un spital modular amplasat în curtea secției de pneumologie a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, din zona Oborului.

Investiția se ridică la peste 14,5 milioane de lei. Banii sunt asigurați  din fonduri europene atrase de Consiliul Județean Prahova prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova, a anunțat că spitalul modular are două saloane de terapie intensivă, două izolatoare și patru saloane pentru bolnavi.

Noua unitate medicală este dotată cu aparatură medicală și echipamente de ultimă generație. Vorbim despre ventilatoare mobile și invazive, injectomate, monitoare pentru pacienți, stații de monitorizare, defibrilatoare, pulsoximetre, precum și paturi ATI.

Specialitățile acestui spital sunt ATI, Medicină internă și Pneumologie. SJU Ploiești va asigura, din fonduri proprii, materialele consumabile precum și orice alte echipamente necesare functionării spitalului modular. De asemenea, SJU va asigura personalul medical necesar operării spitalului modular la capacitate maximă.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor