logo
RNTV Live

Spion expulzat din România, surprins lângă Putin

Bratislav-Zivkovic-640×400
Ștefan Petre

Presa din Serbia și Croația scrie că Bratislav Živković, cetățen sârb expulzat din România în 2017 după ce SRI l-a acuzat că spiona bazele militare din Dobrogea pentru serviciul rusesc de informații GRU, a fost observat marți în primele rânduri ale sălii în care liderul rus Vladimir Putin și-a susținut discursul.

Astfel, Živković a apărut printre înalți oficiali ruși la discursul ținut de președintele Rusiei pentru a marca un an de la invazia Ucrainei.

Bratislav Živković are 47 de ani, este liderul unei grupări paramilitare și a fost combatant în Kosovo, dar și în estul Ucrainei, 2014 (la invazia din Donbas). Este fost militar sârb și liderul cetnicilor, grupare paramilitară care își spune „Armata Iugoslavă din Patrie”, foarte activă în războiele din spațiul ex-iugoslav.

În 2017, Živković a venit pentru prima dată în România în luna mai, potrivit informațiilor furnizate la acel moment de autoritățile române. Ulterior, a mai făcut cinci vizite în zona Constanței, notează G4Media.

El a documentat baza româno-americană de la Mihail Kogălniceanu și instalațiile radar amplasate de-a lungul coastei, marcând pozițiile GPS ale acestora, conform sursei. Curtea de Apel București l-a declarat indezirabil în România timp de 15 ani.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor