logo
RNTV Live

Specialiștii dezvăluie Înșelătoria ”îmbogățirii rapide”

sursă foto Click
Pantazi Bianca

Postările de pe rețelele de socializare care promovează false oportunități de investire sau câștig rapid reprezintă un pericol spun specialiștii în securitate cibernetică.

Atenţie la postările de pe reţelele de social media care promovează false oportunităţi de investiţie sau câştig rapid. Odată ce accesează link-ul promovat, utilizatorii sunt redirecţionaţi către pe site-uri de phishing care copiază identitatea vizuală a unor instituţii de presă din România”, au transmis, vineri, specialiştii Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică.

Specialiştii afirmă că aceste site-uri sunt controlate de infractorii cibernetici.

Mai mult,  datele introduse aici ajung în posesia atacatorilor, dacă potenţialele victime furnizează informaţii sensibile. Specialiştii transmit o serie de recomandări: Analizaţi cu atenţie informaţiile culese din mediul online:

Dacă potențialele victime furnizează informații sensibile, datele introduse aici ajung în posesia atacatorilor. Specialiștii transmit o serie de recomandări:

  • Analizați cu atenție informațiile culese din mediul online
  • Verificaţi mereu sursa informaţiei precum şi adresa site-urilor pe care le vizitaţi, înainte de a acţiona.
  • Dacă o ofertă sună prea bine ca să fie adevărată, atunci probabil este o capcană.

Mai multe știri pe Stiri republika NEWS – Din Ploiesti pentru toata Prahova!

Ne găsești pe pagina de Facebook (13) RepublikaNews | Ploiesti | Facebook

Mai multe informații găsiți aici Îmbogățirea rapidă e țeapă: DNSC dezvăluie cele mai frecvente înșelătorii de pe internet – Stiri pe surse – Cele mai noi stiri

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor