logo
RNTV Live

SPECIAL: Antreprenorii din Câmpina care au primit câte 100.000 de euro

Porti-deschise-in-economia-sociala-185
Ștefan Petre

Patru afaceri din Câmpina, înființate în timpul pandemiei, au primit finanțare europeană în valoare de câte 100.000 de euro. Mai mult decât atât, acestea au statutul de întreprinderi sociale, adică redirecționează 90% din profit către comunitatea din care fac parte și regiunile Sud-Est și Sud Muntenia. Cine sunt antreprenorii și prin ce provocări au trecut în accesarea fondurilor europene?


Aceste firme câmpinene fac parte dintr-un grup de 42 de întreprinderi sociale înființate în cadrul a două proiecte cu fonduri europene (în total 4.200.000 de euro), prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.


Pe parcursul celor trei ani de implementare, fiecare afacere a primit o finanțare în valoare de 100.000 de euro, dar și sprijinul inițiatorului acestora, Corpul Experților în Accesarea Fondurilor Structurale și de Coeziune Europene, împreună cu Primăria Municipiului Câmpina și ceilalți parteneri din județele Prahova și Ialomița: Primăria Municipiului Ploiești, Primăria Comunei Dridu, Primăria Comunei Colelia și Asociația Profesională a Formării în Administrația Publică Locală “CINAQ”, notează Oglinda de Azi.


„Pentru noi au fost doi ani de provocări, de învățare și de sprijin, mai ales în condițiile în care contextul economic prin care trecem este atât de instabil, încât te determină să fii alert zilnic pentru a reuși să-ți atingi scopul final, acela de a avea 42 de întreprinderi sociale funcționale, care să aibă sustenabilitate în piața economică.

Provocarea a fost să ajutăm să se înființeze și să înceapă să activeze, fiecare în domeniul ei, dar și să aducem câte cinci locuri de muncă. Deci 210 oameni și-au găsit un serviciu, iar jumătate fac parte din grupurile vulnerabile.
Am învățat alături de beneficiarii noștri să trăim provocările fiecărui cod CAEN în care ei activează, de la panificație la contrucții, tipografie, confecții textile, cafenea sau spălătorie auto. Și am încercat să ne adaptăm conduita profesională și sprijinul la ceea ce aveau ei nevoie, iar acolo unde simțeam că ei nu mai dau randament, să-i putem sprijini și să le dăm un imbold”, a declarat Valentin Dimon, inițiatorul proiectelor și președintele CORPULUI EXPERȚILOR ÎN ACCESAREA FONDURILOR STRUCTURALE ȘI DE COEZIUNE EUROPENE.

Titlurile proiectelor

  • „ANTREPRENORIATUL SOCIAL, SOLUȚIA PENTRU O ECONOMIE DURABILĂ” (POCU/449/4/16/128609)
  • „PRIMUL PAS ÎN ANTREPRENORIATUL SOCIAL – PRIMUL PAS SPRE SUCCES!” (POCU/449/4/16/127266)
    Proiecte cofinanțate din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Intervalul de implementare: 18 octombrie 2019 – 20 aprilie 2023.

Patru întreprinderi sociale sunt din Câmpina:

  • Sprint Focus Services SRL – Atelier de mobilier, cu servicii de montaj, reparații, recondiționări tapițerie, transport și consiliere
  • Tashimi Social – Restaurant The Social PUBURGERS
  • Prăjitoria cu povești – Cafenea de specialitate și prăjitorie de cafea
  • Geral Quality Solution – Servicii de izolație cu spumă poliuretanică, ignifugări și tratamente de combatere a dăunătorilor

Citește mai multe despre aceste firme la Oglinda de Azi.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor