Sortiment de chipsuri, retras de pe piață din cauza conținutului ridicat de acrilamidă

angajare

Un sortiment de chipsuri a fost retras de la vânzare, dintr-un cunoscut lanț de magazine, din cauza conţinutului ridicat de acrilamidă, o substanţă dăunătoare.

Este recomandat ca persoanele care au cumpărat acest produs să nu îl consume. 

Conform Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Mega Image a retras de la vânzare produsul Terra Chips Stripe&Blues 110 grame, lot: 228 A3, cu termenul de valabilitate: 29/03/2023.

”Retragerea produsului de pe piaţă şi rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanşate la solicitarea furnizorului, constatându‐se un conţinut ridicat de acrilamidă. Toate produsele retrase urmează a fi distruse”, arată sursa citată.

Consumatorii nu trebuie să consume acest produs și sunt rugați să îl distrugă sau să îl returneze la magazinul de unde l-au cumpărat, cu bonul fiscal, până în 17 martie.  

Acrilamida este o substanţă oxidantă rezultată din degradarea amidonului, de obicei în urma procesului de prăjire la temperaturi înalte. 

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații găsiți aici: https://www.antena3.ro/actualitate/sortiment-chipsuri-retras-vanzare-lant-magazine-ansvsa-clientii-sa-nu-consume-665094.html

hidro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here