Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a efectuat o vizită de lucru pe șantierul Autostrăzii Ploiești-Buzău (63,25 km, parte a Autostrăzii A7) pentru a evalua progresul lucrărilor și a discuta cu echipele implicate. În urma inspecției, ministrul s-a arătat mulțumit de stadiul lucrărilor, dar a subliniat și necesitatea rezolvării unor probleme procedurale pentru a respecta termenele stabilite.

Pe Lotul 1, lucrările au atins un stadiu fizic de 67%, cu asfalt așternut pe aproximativ 14 km și un progres de 72% la suprastructurile podurilor. Grindeanu s-a declarat mulțumit de ritmul lucrărilor și a încurajat continuarea eforturilor pentru finalizarea acestui tronson până la sfârșitul anului.

Lotul 2 se confruntă cu probleme procedurale care ar putea cauza blocaje. Sectorul gestionat de constructorul român este complet în proporție de 90%, iar cel al partenerilor externi are un avans de 70%. Grindeanu a subliniat necesitatea urgentării soluțiilor pentru ca termenul de finalizare să fie respectat. Ministrul a evidențiat posibilitatea deschiderii circulației pe 14 km până la jumătatea lunii august, cu o soluție provizorie de descărcare la Vintileanca. O colaborare eficientă cu partenerul bulgar ar permite deschiderea traficului pe 27 km între Mizil (Fulga) și Pietroasele până la sfârșitul anului.

Pe Lotul 3, organizarea șantierului a fost finalizată, iar lucrările au început efectiv pe 1 iunie. Grindeanu a subliniat importanța unei mobilizări constante și a unui progres vizibil pentru a respecta termenul de finalizare din noiembrie 2025.

În urma vizitei, Sorin Grindeanu a exprimat încrederea că, în ritmul actual, circulația pe 48 de km de autostradă, între Dumbrava și Pietroasele, cu descărcare în DN2, va fi posibilă până la sfârșitul acestui an. Ministrul a subliniat necesitatea unui efort susținut și a unei bune colaborări între toți partenerii implicați pentru a atinge aceste obiective ambițioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *