logo
RNTV Live

Soluții pentru proprietarii mașinilor distruse de copacii căzuți

9A8DB2AF-DCCA-493F-A9F8-A8002C75F803_4_5005_c
Tudor Teodora

Prețul asigurării CASCO aproape s-a dublat în ultimul an, transformând acest produs într-unul de lux pentru majoritatea românilor. 

Aproximativ 900.000 de șoferi beneficiază de acest tip de poliță și implicit și protecția acesteia, ce se poate dovedi de un real ajutor pe timpul iernii. În această perioadă se înregistrează cele mai multe accidente rutiere și când se înmulțește numărul accidentelor în care copacii cad peste mașini. 

Un astfel de caz a avut loc recent în Capitală, unde mașina unui tânăr a fost distrusă de un copac chiar în fața acestuia. 

Acesta nu speră să primească despăgubiri și nu vrea să dea în judecată autoritățile.

Acesta a fost descurajat de timpul, măsurat în ani, pe care se gândește că îl va pierde în instanță. 

“Nu am nicio speranță să îmi recuperez banii. Mașina este veche, un casco este scump, per total nu ar fi fost rentabil”, spune Mihai, șoferul păgubit.

CASCO este o variantă pentru acoperirea daunelor în astfel de situații, dar motivul pentru care puțini șoferi apelează la ea este prețul. Aceasta poate depăși chiar și valoarea vehiculului asigurat. 

Suma plătită diferă în funcție de șofer, de asigurător, dar și de mașină, iar asiguratorii pun scumpirile pe seama prețului pieselor.

Aceștia propun pachete complete care să acopere riscul celor mai întâlnite avarii, inclusiv cele provocate de căderi de copaci sau stâlpi, dar și cele produse de fenomene naturale.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații găsiți aici: Ce mai pot face proprietarii mașinilor distruse de copacii căzuți | CASCO a devenit un lux după ce prețurile s-au dublat

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor