logo
RNTV Live

SOLICITĂRI NUMEROASE PENTRU PROGRAMUL TOMATA/VIDEO

Georgescu Cristi

Procesul de inscriere al legumicultorilor prahoveni în programul de susținere a producției de tomate în spații protejate este in plina desfasurare. La acest moment s-au primit deja peste 100 de solicitari, in conditiile in care dosarele de înscriere se pot depune până pe 1 aprilie. Din acest an exista si o procedura simplificată, iar termenul pentru valorificarea productiei a fost prelungit pana pe 30 iunie, inclusiv.

Romania implinieste sapte ani de cand este implementat programul de susținere a producției de tomate în spații protejate. Valoarea ajutorului de minimis este de 3.000 euro pentru 1000 metri pătrați cultivați cu roșii.

Ministerul Agriculturii a luat aceasta decizie, pentru ca se va tine cont de mai multe avantaje ce ii vizeaza pe fermieri.

Fermierii s-au grabit sa depuna cererile de inscriere, pentru a se incadra in graficul stabilit de catre autoritati. Si anul acesta fruntasi in lista producatorilor se inscriu localitatile Balta Doamnei si Olari.

Fermierii spun ca ar fi oportuna posibilitatea de a se afilia unor forme asociative, insa pentru asta este nevoie de mai multe persoane care sa fie interesate. Aproape 1200 de beneficiari din Prahova s-au inscris in cele doua cicluri ale programului tomata.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor