Şoferilor li se pregăteşte ceva! Vor plăti atât cât maşina lor poluează!

Mihai Constantinescu

Achiziţionarea de autovehicule second-hand, în mare vogă la ora actuală în România, ar putea deveni în curând amintire. Reprezentanții producătorilor și importatorilor de automobile din România iau în calcul introducerea unui sistem cumulativ de taxe, ca o alternativă la eliminarea Timbrului de mediu. Sistemul ar urma să cuprindă atât taxarea la înmatricularea unui autovehicul, cât și un impozit aplicat diferențiat pentru mașinile noi și cele second hand.

„Există deja de ceva vreme pe agenda APIA o inițiativă care presupune, în egală măsură, legiferarea intrării în țară a vehiculelor și, de asemenea, a posesiei.

 Asta înseamnă o taxare la înmatriculare și, în același timp, un impozit care să catalizeze interesul consumatorului pentru mașinile mai noi, mai puțin poluante. Cu alte cuvinte se va plăti un imporzit mai mic în cazul unei maşini noi, şi unul mare pe o maşină veche.”, a declarat Cristian Milea, membru în Consiliul director al Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA).

Președintele APIA, Ernest Popovici, a declarat că piața auto din România a consemnat o scădere a vânzărilor de mașini noi, ca urma a dispariției Timbrului de Mediu.

„(…) eliminarea Timbrului de mediu, fără ca acesta să fie înlocuit de măsuri echivalente, putem considera că avem, la începutul anului 2017, o conjunctură nefavorabilă pe piața auto, ceea ce face ca acest an să fie unul de scădere, poate chiar consistentă, a vânzărilor de autoturisme.

Un calcul estimativ arată că, odată cu dispariția Timbrului de mediu, vom avea un raport al vânzărilor ce 1 la 5, față de 1 la 3 (mașină nouă vândută vs mașini rulate vândute, n.r.)”, a explicat Popovici.

sursa great news

foto cu caracter ilustrativ

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor