logo
RNTV Live

Şoferii prinşi băuţi la volan vor plăti cu propria libertate. Măsuri drastice şi pentru cei care nu acordă prioritate. Noul Cod Rutier, aprobat

 Noul Cod Rutier a fost aprobat
Mihai Constantinescu

 Noul Cod Rutier a fost aprobat

Se va restabili ordinea din jungla de pe şosele. Noul Cod Rutier a fost aprobat, iar pedepsele au fost gândite în aşa fel încât şoferii să respecte măcar de frică regulile, dacă nu o fac din propria voinţă. Inchisoare pentru şoferii care conduc beţi şi fără permis pentru cei care nu folosesc centura sau care vorbesc la telefon în timp ce conduc autovehiculul.

Noul Cod Rutier va intra în vigoare de vineri şi prevede pedepse drastice şoferilor neatenţi sau indisciplinaţi. Amenzile vor ustura la buzunare. Cei care vor îndrăzni să nu le plătească, se vor alege cu permisul suspendat. Conforma noului Cod Rutier, amenzile sunt de zece ori mai mari  faţă de cele plătite în prezent.

Vezi aici https://portal.republikanews.ro/impact-violent-pe-centura-de-vest-ploiesti-doua-autoturisme-s-au-facut-praf/

Pedepse usturătoare pentru şoferii beţi

Şoferii care consumă băuturi alcoolice se vor gândi de două ori dacă se vor mai urca la volan beţi. Cei prinşi cu o îmbibaţie alcoolică cuprinsă între 0,2 -0,5 g/l alcool pur în sânge, respectiv 0,15 – 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, vor fi sancţionaţi cu amenda prevăzută în clasa a V-a de sancţiuni (21 la 50 puncte-amendă) şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 180 de zile. În cazul în care îmbibaţia alcoolică este de peste 0,5 g/l alcool pur în sânge, fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani.

Gând rău li s-a pus şi vitezonamilor. Vor fi amendaţi şi li se va suspenda şi permisul. Mai exact depăşirea limitei de viteză cu 51 până la 60 de kilometri pe oră se sancţionează cu amenzi din clasa a IV-a, cuprinse între 9 şi 20 de puncte amendă. Adică vor plăti  între 720 şi 1.600 de lei. La asta se adaugă şi suspendare permisului de conducere pentru 90 de zile.

Dacă depăşirea vitezei legale se face cu mai mult de 60 de kilometri pe oră şi se soldează cu un accident rutier urmat exclusiv de pagube materiale, se aplică sancţiuni din clasa a VI-a, care implică de la 51 până la 120 de puncte de amendă (între 4.080 şi 9.600 de lei), la care se adaugă suspendarea permisului pentru un an.

În aceeaşi situaţie, dar când sunt înregistrate şi victime, şoferul vinovat nu va mai avea dreptul să se urce la volan doi ani de zile.

La volan nu se vorbeşte la telefon

Adio se va spune şi vorbitulul la telefon. Asta în cazul în care şoferul nu doreşte să primească o amendă în cuantum de 1.600 de lei. La fel se va întâmpla şi cu cei care nu vor folosi centura de siguranţă.

Potrivit noului Cod Rutier, vor fi sancţionaţi cu 9 până la 20 de puncte-amendă şi suspendarea permisului până la trei luni numai şoferii care nu acordă prioritate, depăşesc sau trec pe roşu şi provoacă un accident rutier soldat exclusiv cu pagube materiale, informează posted.me.uk

Cei prinşi pe picior greşit au timp la dispoziţie 30 de zile pentru a plăti amenda. În caz contrar li se va supenda permisul .

Pedepse aspre sunt prevăzute şi pentru şoferii care nu opresc la trecerea la nivel cu calea ferată, când semnalele acustice şi vizuale sunt pornite.

Şoferii care se încumetă să treacă pe culoarea roşie a semaforului vor fi sancţionaţi cu amenzi de 4.000 de lei.

sursa posted.me.uk

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor