logo
RNTV Live

Șoferii care nu au mașinile echipate corespunzător riscă noi amenzi

amenda-soferi-rovinieta
Marin Ana

Șoferii care nu au mașinile echipate corespunzător riscă noi amenzi. Lipsa chitului de siguranță poate fi sancționată dur. Legislația în vigoare prevede ca acest kit de siguranță să conțină o trusă medicală, două triunghiuri reflectorizante, dar și un stingător de incendiu.

Cuantumul amenzilor pentru cei care nu dețin astfel de echipamente variază între 580 – 725 de lei.

Prețul unui kit de siguranță pentru autoturism pleacă de la suma de 150 de lei, iar variantele premium ajung și la 500 de lei. Acesta este deosebit de important în caz de accident sau imediată necesitate. De altfel, importanța kitului de siguranță a fost adusă în discuție în urma incidentului petrecut pe 18 octombrie în Pasajul Unirii din București, când o mașină a luat foc.

„Incendiul nu a afectat și alte instalații sau echipamente ale pasajului. Autoturismul a ars integral. Nu a fost necesar să fie mesaj RO-Alert, atâta timp cât noi am evacuat 20 de persoane, iar restul s-au evacuat pe jos”, a transmis Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații gasiți aici:Ce amenzi riscă șoferii care nu au mașinile dotate cu stingător de incendiu. Kitul de siguranță, esențial în anumite situații – Evenimentul Zilei (evz.ro)

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor