logo
RNTV Live

Şoferi prinşi beţi la volan, în week-end. Recordul nedorit

infracţiuni la regimul rutier
Mihai Constantinescu

Şoferi prinşi beţi la volan, în week-end. Este descoperirea şocantă pe care au făcut-o oamenii legii prahoveni care au fost la datorie în acest week-end.

Concret, polițiștii prahoveni au întocmit trei dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului, pe numele unor bărbați care au ales să se urce la volan, deși consumaseră băuturi alcoolice. Aceștia au fost depistați pe raza localităților Ploiești, Florești și pe DN 1, în afara comunei Blejoi, aparatul etilotest indicând valori de 0,76 mg/l, 0,96 mg/l și respectiv 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate aceste cazuri cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Record nedorit

Recordul negativ în materie de alcoolemie a fost înregistrat de un bărbat care, în seara zilei de duminică, în timp ce se deplasa pe o stradă din municipiul Ploiești, a acroșat un indicator rutier. Fiind testat cu aparatul etilotest, a reieșit o valoare de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Beat şi/ sau fără permis

Un alt conducător auto a fost depistat circulând la volanul unui autoturism, pe o stradă din localitatea Azuga, deși nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Mai mult, fiind testat cu aparatul etilotest, a fost înregistrată o valoare de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În noaptea de 8/9 ianuarie a.c.,în jurul orei 03:30, pe D.N.1 A, în localitatea Vălenii de Munte, un bărbat care circula din direcția Ploiești către Brașov a fost depistat la volanul unui autoturism, deși nu figura în bazele de date ca fiind posesor al unui permis de conducere. În acest caz, cercetările continuă în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

Alte două dosare penale au fost întocmite pe numele unor conducători auto depistați la volan, pe raza municipiului Ploiești, deși aveau permisul de conducere reținut.

Primul caz a fost constatat ca urmare a producerii unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale, pe strada Gh. Gr. Cantacuzino, pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

Duminică, 10 ianuarie a.c., în jurul orei 19:00, polițiștii din cadrul Secției 3 Ploiești au oprit pentru control un autoturism în zona Parcului Municipal Vest. Din verificările efectuate a rezultat faptul că autoturismul în cauză figurează radiat din circulație, sens în care a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/utilaj-de-deszapezire-rasturnat/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor