logo
RNTV Live

Şoferi băuţi, drogaţi sau fără permis, prinşi la volan de poliţiştii prahoveni

Ruletă rusească sursa foto Sursa Ta
Mihai Constantinescu

Şoferi băuţi, drogaţi sau fără permis, prinşi la volan de poliţiştii prahoveni. Este bilanţul regretabil la care s-a ajuns în urma controalelor în trafic făcute pe parcursul zilei de ieri.

Primul şofer prins pe picior greşit a fost depistat ieri dimineaţă în satul Brebu Megieșesc. Şoferul circula din direcţia centru Brebu către sat Lunca Mare.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că bărbatul figura cu dreptul de a conduce „ANULAT” din data de 17 februarie 2020. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest. Din păcate era beat, acesta indicând valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind transportat la o unitate medicală pentru prelevare de probe biologice de sânge.

Bărbatului i s-a întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost anulat și  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Fără permis de conducere

Puţin mai târziu, polițiștii Biroului Rutier Ploiești, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe strada Mărășești, au oprit un autoturism, care circula din direcția Centru.

Permisul de conducere prezentat de către conducătorul auto nu îi acorda dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta nu figura cu permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În același timp, polițiștii Serviciului Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea sarcinilor de serviciu, în localitatea Albești Paleologu, au oprit un autoturism, care se deplasa din direcția Buzău către Ploiești.

Întrucât conducătorul auto emana halena alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, acesta indicând valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind transportat la o unitate medicală pentru prelevare de probe biologice de sânge.

 Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Testaţi cu aparatul DrugTest

Pe timpul serii, în jurul orei 19:00, tot polițiștii Serviciului Rutier au oprit pe DN1 un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 26 de ani, domiciliat în municipiul Ploiești.

Bărbatul avea un comportament suspect. A fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind unul pozitiv, indicând prezența unor substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice.

 În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influența substanțelor cu efect psihoactiv.

3 ore mai tarziu, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Ploiești, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere și control al traficului pe strada Căliman din municipiu, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat.

Şi acesta era drogat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice.

Polițiștii efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influența substanțelor cu efect psihoactiv.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/un-fals-medic-a-pacalit-un…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor