Societatea Transport Călători, cu un picior în groapă

Cu un picior în groapă şi plină de datorii, Societatea Transport Călători Express se află acum pe linia de plutire. Asta după ce primăria Ploieşti a achitat către TCE o parte dintre datoriile restante. Conturile societăţii au fost deblocate de către ANAF Bucureşti. S-au plătit şi salariile restante, iar dacă municipalitatea va acorda un buget suficient pentru acoperirea cheltuielilor, societatea nu va mai risca să aibă iar blocări în conturi.

TCE Ploieşti a avut până nu demult conturile blocate. A acumulat datorii, după ce, susţine conducerea, primăria, care este acţionar majoritar, nu a virat la timp banii pentru plăţile lunare, inclusiv datoriile către stat. Aşa se face că ANAF a instituit popriri. Acum, însă, situaţia a fost rezolvată.

În urmă cu câteva zile, Adunarea Generală a Acţionarilor gândea o soluţie de compromis. Să mute în patrimoniul societăţii cele mai noi 28 de autobuze din oraş, aflate în administrarea primăriei. Doar că varianta nu era tocmai legala, având în vedere că la plata autovehiculelor a contribuit şi Uniunea Europeană. Ideea a atras atunci şi critici, având în vedere că dacă se vota acest transfer de către Consiliul Local, ANAF putea lua drept gaj autobuzele, pentru a permite societăţii o nouă eşalonare a plăţii datoriilor.

Asa se face că dacă banii aferenţi datoriilor restante nu vor fi viraţi la timp, societatea transport călători din Ploieşti ar putea să intre într-un nou blocaj.

Vezi şi https://republikanews.ro/greva-transport-bucuresti/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

0006 Nicolae Alexandri, director TCE Ploiesti 01.29…noi speram ca daca – 2.19…sa nu mai avem probleme

Datoriile TCE Ploiesti sunt din vechiul mandat, ca urmare a modificărilor tarifelor la combustibil, sume pe care primăria nu le-a plătit actualizat. Visteria mult prea săracă a societăţii abia a putut susţine salariile şi costurile cu transportul urban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *