logo
RNTV Live

Societatea Rosal, la cheremul directorului din Ploiești?! Societatea implicată politic după cum bate vântul. Angajaţii au primit comandă de a participa la miting

sursă foto ziarulincomod.ro
Mihai Constantinescu

Directorul din Ploiești implică politic societatea Rosal?

Societatea Rosal, la cheremul directorului din Ploiești?! Societatea implicată politic după cum bate vântul. Angajaţii au primit comandă de a participa la miting.

Potrivit ziaruluiIncomod la mitingul de sâmbătă, din Capitală,  au luat parte şi angajaţi ai Rosal. La fel ca marea majoritate a celor prezenţi la marele miting, cei mai mulţi angajaţi ai Rosal nu ştiau exact motivul pentru care prezenţa lor era necesară. S-au mulţumit cu ideea că era vorba de o directivă a şefului lor.

Oamenii s-au ferit să vorbească în faţa camerelor de unde sunt, dar odată acestea oprite au explicat că sunt angajați Rosal. Mulțimea era coordonată chiar de către șeful Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești (instituție care monitorizează activitatea Rosal), Raul Petrescu, mai notează sursa citată.

Lucrurile sunt foarte complicate. Săptâmăna trecută, primarul Ploieştiului(PNL)a postat o fotografie care prezenta o vizită de lucru pe strada Cameliei, în care era alături de Cătălin Ioniță, directorul Rosal Ploieștiunde se discuta despre parcări.

Reamintim că primarul Ploieștiului Adrian Dobre, city managerul Teodora Marin dar și alți membri PNL Ploiești sunt acuzați într-un denunț trimis la DNA Ploiești că au protejat interesele SC ROSAL și ale directorului sucursalei din Ploiești – Cătălin Ioniță, prejudiciind astfel bugetul public, mai notează sursa citată.

Dobre a negat orice fel de legătură directorul Rosal Cătălin Ioniță, deşi merg împreună la întâlnirile cu cetăţenii.

Recent, într-o amplă anchetă a reporterilor RepubliaKanews  a fost prezentată povestea firmei căpuşă  apaţinând lui Cătălin Ioniţă. Acesta are ca obiect de activitate comerț calculatoare, echipamente periferice și software, pentru ca prin prisma funcției deținute să obțină și contracte pe bani publici. Societatea ServiceTeam Birotica SRL a fost înființată în februarie 2016 de Cătălin Ioniță, în acte fiind trecut administrator și asociat un anume Florin Drăguș, care în prezent lucrează la Rosal. Surse din Rosal au precizat că toți lucrătorii ServiceTeam Birotica au fost angajați ulterior de Cătălin Ioniță la Rosal, pentru a scădea astfel cheltuielile societății.
Revenind la această societate, din februarie 2016 și până la sfârșitul lui 2017 a avut contracte cu câteva instituții publice în valoare totală de 302.361 lei, adică aproape 70.000 de euro. Ceea ce este interesant, peste 50.000 de euro sunt contracte avute cu o singură instituție publică din Ploiești, care în perioada în care umfla conturile societății lui Ioniță avea mari probleme financiare, fiind aproape de colaps! Drept recompensă pentru contractul avantajos, directorul instituției publice este în prezent angajat la Rosal.dubios.
Însă aceste aspecte nu fac obiectul investigației noastre, documentările noastre pornind de la informațiile potrivit cărora acest personaj a prejudiciat bani publici de la instituții.

CITEŞTE PE LARG DESPRE ANCHETĂ AICI

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor