logo
RNTV Live

Societatea HIDRO PRAHOVA SA a început lucrările de reabilitare la Stația de Clorinare Parc Azuga

statie epurare
Mihai Constantinescu

Societatea HIDRO PRAHOVA SA a început lucrările de reabilitare la Stația de Clorinare Parc Azuga

Societatea HIDRO PRAHOVA SA, operator regional al sistemelor publice de apă și canalizare în județul Prahova, anunță reluarea lucrărilor de bază în vederea finalizării procedurilor de reabilitare la Stația de Clorinare Parc Azuga, în a doua jumătate a anului viitor. Derularea investiției va fi accelerată în perioada imediat următoare, după ce în zonă a fost finalizat Podul de la Azuga, lucrare de infrastructură absolut necesară pentru facilitarea accesului utilajelor grele. 

Reabilitarea Stației de clorinare Azuga este un obiectiv inclus în Contractul de lucrări “Reabilitare și extindere stații de tratare apă potabilă în orașele Comarnic și Sinaia – Județul Prahova” (CL1 Lot 3). Valoarea lucrărilor se ridică la suma de 13.166.716,52 lei (fără TVA), finanțarea fiind asigurată prin Proiectul “Fazarea Proiectului Reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare în județul Prahova”, din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Finanțarea europeană reprezintă 85% din valoarea investiției, restul fiind acoperit de operatorul regional HIDRO PRAHOVA SA, bugetul local și bugetul de stat. Termenul de execuție este de 24 de luni de la data începerii lucrărilor, antreprenor fiind SC ASGO TELECOM SRL București, în asociere cu HIDROCONSTRUCTIA SA.

La Stația de clorinare Parc Azuga va fi automatizat întregul mecanism al instalaţiei de clorinare, inclusiv prin monitorizarea calităţii şi cantităţii apei, dotarea cu sisteme de detectare a scăpărilor de clor şi monitorizare a clorului rezidual. Vor fi realizate cămine noi de instalare a echipamentelor de măsurare a debitelor de apă brută pe toate conductele de intrare în rezervoare, precum şi un sistem de supraveghere, control şi achiziţie de date SCADA, care va transmite informaţiile la Staţia de tratare Valea lui Conci, amplasată pe raza orașului Comarnic.

În următoarele 12 luni, societatea HIDRO PRAHOVA SA va finaliza un amplu program de investiţii pentru reabilitarea şi modernizarea unui întreg ansamblu de staţii de tratare-clorinare a apei potabile, în principalele oraşe de pe Valea Prahovei – Comarnic, Sinaia, Buşteni şi Azuga, populaţia totală deservită fiind de peste 35.400 locuitori echivalenţi. Toate aceste investiţii vor contribui la îmbunătățirea calității apei potabile pentru beneficiarii din întreaga zonă. În plus, extinderea sistemului de tratare a apei potabile și eliminarea riscului de contaminare vor avea efecte pozitive semnificative asupra  comunităților locale și implicit asupra mediului.  Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor