logo
RNTV Live

Societatea de transport călători din Ploieşti are din nou conturile blocate/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Societatea de transport călători din Ploieşti are din nou conturile blocate. A acumulat datorii, după ce, sustine conducerea, primăria, care este acţionar majoritar, nu a virat la timp banii pentru plătile lunare, inclusiv datoriile către stat. Aşa se face că ANAF a instituit popriri. Adunarea Generală a Acţionarilor a gândit imediat o soluţie de compromis. Să mute în patrimoniul societăţii cele mai noi 28 de autobuze din oraş, aflate în administrarea primăriei. Doar că varianta nu era tocmai legala, având în vedere că la plata autovehiculelor a contribuit şi Uniunea Europeană. Ideea a atras şi critici, având în vedere că dacă se vota acest transfer de către Consiliul Local, ANAF putea lua drept gaj autobuzele, pentru a permite societăţii o noua eşalonare a plăţii datoriilor.

Deşi nu vorbim despre o ilegalitate, ideea de a transfera din patrimoniul primăriei, în cel al Societăţii Transport Calatori Express, cele mai noi 28 de autobuze care asigura transportul urban a creat nemulţumiri. Mulţi s-au temut că odată intrate exclusiv în administrarea TCE, ANAF ar fi putut considera garanţie, pentru o eventuală eşalonare a datoriilor restante.

Datoriile TCE Ploiesti sunt din vechiul mandat, ca urmare a modificărilor tarifelor la combustibil, sume pe care primăria nu le-a plătit actualizat. Visteria mult prea săracă a societăţii abia a putut susţine salariile şi costurile cu transportul urban. Nu de puţine ori salariile au fost întârziate, iar angajaţii au intrat în grevă.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/cartierul-dallas-din-ploiesti-o…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor