logo
RNTV Live

Şocant! În fiecare zi, în România, un copil este violat sau agresat sexual

UPDATE/ Un bărbat a îngrozit Prahova, după ce a violat o copilă. Noi detalii ies la lumină
Theo Tănăsescu

Şocant! În fiecare zi, în România, un copil este violat sau agresat sexual. Ţara noastră se confruntă cu o situaţie îngrijorătoare. Multi copii sunt victimele unor persoane cu pofte nesănătoae şi sunt violaţi sau agresaţi sexual. La fel de grav este şi ce se petrece după orori. De cele mai multe ori,agresoii îşi văd liniştiti de viaţă pentru că legea nu-i poate apăra din lipsă de probe.

Potrivit Digi24.ro, în fiecare an, în România se anchetează în jur de 9.000 de cazuri de abuz împotriva copiilor, însă dintre acestea mai puțin de 15% ajung în instanță.

Fundaţia World Vision România, alături de Asociaţia Voci pentru Democraţie şi Justiţie – Vedem Just şi ECPAT Norvegia, lansează proiectul JUSTinACT, care îşi propune să contribuie la prevenirea şi combaterea abuzurilor sexuale asupra copiilor. Aceasta în contextul în care, conform datelor oficiale furnizate de instituţiile juridice pentru anii 2019-2021, a crescut îngrijorător numărul agresiunilor sexuale asupra minorilor: peste 2000 de minori au fost victime ale infracţiunilor privind viaţa intimă.

Citeşte continuare AICI

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor