logo
RNTV Live

ȘOCANT: Elevii din Prahova, nemulțumiți de modul în care lucrările au fost corectate la Simularea de Bacalaureat

examen-bacalaureat-1-1024×603-1
Dudau Andreea Valentina

În urma afișării rezultatelor de la simulări, mai mulți elevi din Prahova au fost nemulțumii de modul în care acestea au fost corectate: Consiliul Județean al Elevilor Prahova le face poveștile auzite!

„De la mine din clasă sunt cel puțin 4-5 persoane care au văzut ca au rezultatele greșite. Eu am exact aceleași rezultate ca o fată care are același nume de familie! Este ABSURD! Nu ai cum să fii atât de nepăsător față de niște elevi care își petrec zi de zi, weekend de weekend învățând, și așteaptă cu nerăbdare rezultatele încât să greșești așa, să te oprești din a verifica la numele de familie.” a transmis o elevă la un liceu de prestigiu din Ploiești.

„După ce am terminat proba, am stat 30 de min în plus pentru scanare…nu le mergea sistemul. Am fost atenționați de o grămadă de chestii minore ca să greșească ei rezultatele..nu e posibil atâta nepăsare față de niste copii care trec prin cea mai perioadă din viață în aceste luni! Pe scurt, consider ca greșelile astea sunt consecințele unei lipse de respect pentru elevii de clasa a 12-a, o batjocură, un lucru făcut pe grabă.”

„Din punctul meu de vedere și povestea profesorilor contează aici pentru ca din câte am înțeles li s au repartizat un număr de lucrări, iar lucrările profesorilor care au refuzat corectarea au fost distribuite altor prof. Mi se pare bătaie de joc pt munca celor care chiar au corectat. Referitor la rezultate, modul de organizarea a fost praf iar de aici și asemenea gafe. Asa ca din perspectiva mea, a fost o bătaie de joc nu doar la adresa elevilor ci și la adresa profesorilor.”

Alexandru Soare, președinte al Consiliului Județean al Elevilor: „Cu siguranță o problemă..nu este neapărat vina profesorilor, această problemă este datorată modului de corectare a lucrărilor.Da, le-au fost trimise foarte multe lucrări și au fost suprasolicitați, dar este esențial să fie acordată o atenție sporită asupra corectării, mai ales în cazul în care viitorul elevului depinde de aceasta!”

Acestea nu sunt singurele cazuri care ne-au fost semnalate în redacția RepublikaNEWS, fiind mai multe cazuri în care rezultatele ori au fost transmite într-un mod eronat, ori sistemul a dat greș, ori lucrările nu au fost semnalate într-un mod corespunzător! Cine răspunde pentru aceste „gafe”?

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor