Șoc! Sebastian Ghiță a fost achitat. Vezi ce spun magistrații

cautam-reporteri-republikanews

Judecătorii l-au achitat pe Ghiță

Decizia a fost luată de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție București.

Aceștia au dispus achitarea fostului deputat Sebastian Ghiţă, acuzat de dare de mită, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani şi a fostului primar al Ploieştiului Iulian Bădescu.

Motivația : ”probele şi declaraţiile nu sunt suficiente pentru o soluţie de condamnare”.

„Instanţa poate pronunţa condamnarea în situaţia în care constată, dincolo de orice îndoială rezonabilă, din toate probatoriile administrate în cauză, că fapta există, constituie infracţiune şi a fost săvârşită de inculpat. (…) Chiar dacă s-au administrat probe în sprijinul învinuirii, iar alte probe nu se întrevăd ori, pur şi simplu, nu mai există şi totuşi îndoiala persistă în ce priveşte vinovăţia, atunci îndoiala este echivalentă cu o probă pozitivă de nevinovăţie şi deci inculpatul trebuie achitat”, motivează magistraţii.

Conform sursei citate, din probele strânse de procurori nu se poate trage concluzia că Sebastian Ghiţă este persoana care să fi promis, oferit sau să-i fi transferat mită lui Iulian Bădescu.

Și Iulian Bădescu a fost achitat.

De asemenea, privind acuzaţiile de instigare la abuz în serviciu care i se aduc lui Sebastian Ghiţă, precum şi cele de abuz în serviciu care i se atribuie lui Iulian Bădescu, instanţa susţine că cel din urmă, în calitate de primar al Ploieştiului, nu avea atribuţii privind aprobarea bugetului privind programul „Promovarea sportului de performanţă”, organizat de Clubul Sportiv Municipal şi dispune achitarea sa.

Citește toată știrea pe: http://www.capital.ro/sebastian-ghita-achitat-care-e-motivarea-judecatorilor.html

 

lafesta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here