logo
RNTV Live

SNTFC pune bețe-n roate proiectului ” Lărgire la patru benzi a străzii Ghe. G. Cantacuzino”. Primăria Ploiești cere sprijinul Guvernului

podul_inalt
Dumitrescu Vlad

Primăria Ploiești va solicita Guvernului României emiterea unei hotărâri astfel încât  să poată prelua în patrimonial municipalității pasarela de cale ferată de la ieșirea din oraș, cunoscută sub numele de Podul Înalt. Aceasta face parte dintr-un amplu proiect de sistematizare a zonei, care va include și lărgirea la patru benzi a străzii Gh. Gr. Cantacuzino.  În prezent Podul Înalt se află în patrimonial Societății Naţionale de Transport Feroviar de Călători – CFR Călători SA, iar demersurile făcute până în prezent de administrația publică ploieșteană s-au blocat la nivelul acestei instituții.

Conducerea Primăriei Ploiești intenționează să preia, în domeniul public, din administrarea Ministerului Transporturilor, podul și terenurile aferente, în suprafață de aproape 600 mp aflate în zona de Vest a orașului.

În acest sens, pe ordinea de zi a viitoare ședințe, va fi pus spre dezbatere un proiect privind aprobarea transmiterii acestei solicitări.

Potrivit viceprimarului Daniel Nicodim, solicitarea va fi formulată în contextul în care, în septembrie anul trecut, conducerea Primăriei Ploiești anunța că a fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul care va rezolva problema traficului din zona Vest, ieșirea din Ploiești spre Târgoviște, prin lărgirea la patru benzi a străzii Gheorghe Grigore Cantacuzino în zona Pasaj CFR Podul Înalt, reabilitarea str. Gh. Grigore Cantacuzino, tronson Șoseaua Vestului – limita oraș, inclusiv construirea unui terminal multimodal.

”Așteptăm să primi în administrare podul de la ieșirea spre Târgoviște, podul cunoscut sub numele de Podul Înalt. Podul este destul de vechi și vrem să-l modernizăm, să-l lărgim, fiind parte al altui proiect european”, a precizat viceprimarul Daniel Nicodim.

În prezent Podul Înalt se află în patrimonial Societății Naţionale de Transport Feroviar de Călători – CFR Călători SA, iar demersurile făcute până în prezent de administrația publică ploieșteană s-au blocat la nivelul acestei instituții. Obiectivul de investiţii este evaluat la 65,5 milioane de lei.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor