logo
RNTV Live

SNPPC va protesta miercuri pentru a scoate pensiile militare din PNRR

politie
Dumitrache Catalina

Camera Deputaților este luată cu asalt de către poliție. SNPPC protestează miercuri pentru a scoate pensiile militare din PNRR.

SNPPC, sindicatul poliștilor, anunță miercuri un protest la Camera Deputaților pentru a cere guvernanților să scoată pensiile militare din PNRR.

FSNPPC a anunțat săptămâna trecută un calendar de proteste care debutau cu pichetari ale sediilor MAI, ministerului Muncii, Ministerului Finanțelor, sediul Guvernului, Administrația Prezidențială si reprezentanta Comisiei Europene la București.

În urma comunicatului care anunta declanșarea protestelor am fost invitați la discuții cu Lucian Bode, care a prezentat o oferta a Guvernului legata de aplicarea Legii 153/2017 în 2 etape :

  • de la 01.07.2023 aplicarea grilei din Anexa VI a Legii 153/2017 ( ultima tranșă restanta de încasat cu o medie 374 lei net/lună);
  • la prima rectificare bugerata calcularea sporurilor la salariul de functie aflat in plata pe grilă ( o creștere în medie cu 370 lei /net/lună).

În contrapartidă s-a solicitat aplicarea grilei cu 01.06.2023 și un calendar clar de aplicare a sporurilor calculate la salariul de functie aflat in plată începând cu 01.08.2023.

Astazi ceea ce Lucian Bode s-a angajat la negocierile de saptamana trecuta, a fost confirmat de domnul prim ministru Ciucă si de dl ministru al Muncii domnul Budăi: joi se va adopta OUG care va aduce aplicarea grilei din Anexa VI pentru intreaga familie ocupationala Aparare, Ordine Publica si Securitate Națională, începând cu 01 06 2023 ( restanta incasată se va resimti la plata salariului din 14 iulie 2023).

Având în vedere că se preconizeaza aplicarea grilei din Legea 153/2017, pentru mâine 07.06.2023 începând cu ora 11.00 ne întâlnim la sediul Camerei Deputaților ( intrarea Parc Izvor) unde vom picheta pentru a doua noastră revendicare : scoaterea pensiilor militare din PNRR și aplicarea Legii 223/2015 asa cum a fost votata și promulgată.

Sursă: Știripesurse

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor