logo
RNTV Live

“Șmecher de Ploiești”, pus cu botul pe labe de polițiști

politia rutiera
rnews

Șmecher de Ploiești, pus cu botul pe labe de polițiști

Un bărbat de 49 de ani a fost reținut d epolițiști, după ce a comis mai multe infracțiuni. 

Deși avea permisul anulat, bărbatul a fost surprins în trafic, pe strada Micșunelelor din Ploiești.

Nu doar că nu mai avea voie să conducă, dar se urcase la volan și beat. La ora 1 ziua.

Acesta se afla sub control judiciar și mai fusese condamnat în trecut pentru infracțiuni la regimul rutier.

Comunicatul IPJ Prahova:

În jurul orei 1330, o patrulă de siguranță publică din cadrul Secției nr. 1 Ploiești, în timp ce acționa pe strada Micșunelelor, a oprit pentru control un autovehicul condus de un ploieștean, în vârstă de 49 de ani.

În urma solicitării documentelor pentru control și a verificării persoanei în bazele de date, s-a constatat faptul că permisul de conducere al acestuia figurează cu mențiunea anulat.

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unde i-au fost recoltate două mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din verificările efectuate, s-a stabilit faptul că persoana în cauză se află sub incidența măsurii preventive a controlului judiciar, având interdicția de a părăsi județul Prahova.

Totodată, din verificări a rezultat că acesta a mai fost cercetat și condamnat în trecut pentru infracțiuni la regimul rutier.

În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis, acesta fiind reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, cu propunere de punere în mișcare a urmăririi penale și luarea măsurilor care se impun.

În funcție de rezultatul buletinului toxicologic eliberat de S.M.L. Prahova, urmează a se dispune extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor