logo
RNTV Live

SJU Buzău: răspunsul dat Ministerului Sănătății, după suspendarea concursurilor de angajare

NzgwJmg9NDQwJmhhc2g9NDdmZjUzMzc0Nzk4NDY1NGM3ZjA0MDc0OTIwNDg1M2Q=.thumb
Andrei-Vlăduț Gușter

După ce au fost suspendate două concursuri pentru angajarea unor medici pentru Secţia de Chirurgie Generală a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, conducerea a depus un memoriu. Anularea examenelor a fost aprobată în urma Ordonanţei de Urgenţă nr. 34 din 12 mai privind unele măsuri fiscal-bugetare.

La începutul lunii mai, SJU Buzău a anunţat scoaterea la concurs a unui post vacant pentru medic specialist în specialitatea Chirurgie generală şi, respectiv, pentru un medic rezident an VI în specialitatea Chirurgie generală.

Adriana Bunilă, purtătorul de cuvânt al SJU Buzău: „Având în vedere Ordonanţa de urgenţă nr. 34 din 12 mai 2023, Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a suspendat concursul pentru ocuparea celor două posturi de medici pentru Secţia Chirurgie Generală. Pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău este o mare problemă suspendarea acestui concurs. Conducerea spitalului va depune un memoriu la Ministerul Sănătăţii pentru rezolvarea acestei probleme.”

Cu scopul reducerii cheltuielilor bugetare în sectorul de stat, ordonanța respectivă a fost recent adoptată de Guvern, stârnind nemulţumiri în rândul sindicatelor din diverse domenii de activitate.

Sursă: medichub.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor