logo
RNTV Live

Situaţie tot mai critică în Prahova. Sunt semnalate noi reactivări de alunecări de teren. Vezi unde

alunecari teren seciu (15)
Mihai Constantinescu

Alunecările de teren, reactivate

Situaţie tot mai critică în Prahova. Sunt semnalate noi reactivări de alunecări de teren. Vezi unde.

Ploile din ultima perioadă fac ravagii în mai multe zone din judeţ. Autorităţile sunt în alertă maximă.

Potrivit comunicatului de presă al Prefecturii Prahova, alunecările de teren active în acest moment sunt în localitățile Ceptura-pe DJ 102N, pod Rotari, zona Lupu, Boldești Scăeni-zona Seciu unde sunt afectate două locuințe, dar și drumul de acces, alimentare cu energie electrică și iluminat public, Drajna-sat Cătunu-unde alunecarea de teren a afectat drumul sătesc și un podeț, Șotrile unde alunecarea de teren reactivate a afectat DJ 207 Nistorești-Șotrile, dar și DC142 DL satele Șotrile și Plaiu Câmpinei, Plopu-zona Gâlmeea, unde alunecarea de teren a afectat o locuință, Gornet-sat Nucet-alunecarea de teren a afectat drumul DC 44, Valea Călugărească-unde alunecările de teren pun în pericol două proprietăți, dar și podul peste DN1B, Boldești Scăeni-alunecare de teren DC 55B cu o locuință izolată, Vadu Săpat-alunecarea de teren a dus la degradarea unui drum în punctul Mazal, Salcia-alunecarea de teren a afectat drumul local în zona Valea Câinelui și Scorțeni-unde alunecarea de teren a afectat două gospodării.

Probleme au fost semnalate şi la Predeal Sărari. Prefectura Prahova a primit o informare potrivit căreia pe în acestă localitate s-au reactivat mai multe alunecări de teren în zona Zâmbroaia.

Având în vedere situaţiile semnalate, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va întruni la ora 13.30 în ședință. Urmează să fie stabilite măsurile care se impun mai ales că Prahova se află sub avertizări hidro-meteorologice de vreme rea.

 

Foto cu carater ilustrativ

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor