logo
RNTV Live

Situaţie incertă! Elevii au sau nu transport gratuit?

Situaţie incertă transport gratuit elevi
Mihai Constantinescu

Situaţie încă incertă pentru elevi

Situaţie incertă în privinţa transportului gratuit a elevilor prahoveni care fac naveta. Recent,  Ministrul Educației a spus că elevii vor putea circula gratuit, chiar de la începutul anului şcolar. Astfel, pentru a beneficia de gratuitate, elevii trebuie să aibă la ei carnetul de elev vizat pentru anul școlar 2020-2021.Vestea a fost cum nu se poate mai bună pentru părinţi şi elevi.

Potrivit unui anunț anterior, toate cheltuielile pe care le implică transportul elevilor vor fi suportate în mod egal de către Ministerul Educației și Ministerul Dezvoltării. Guvernul a decis astfel printr-o ordonanță de urgență ca fiecare operator de transport să asigure gratuitate pentru elevi. În caz contrar, normele metodologice prevăd ca licențele transportatorilor să poată fi suspendate. Așadar, cei care refuză transportul gratuit al elevilor care fac naveta între localități vor avea licențele de transport retrase.

În realitate , însă, această situaţie incertă a dat peste cap autorităţile locale judeţene. Uşor de spus, greu de aplicat.

Întâlnire de lucru

Având în vedere situația creată de H.G 435/2020 privind aprobarea procedurii de decontare a cheltuielilor de transport al elevilor, precum și lipsa alocării de la bugetul de stat a resurselor financiare necesare pentru susținerea transportului elevilor, Consiliul Județean Prahova a convocat o întâlnire cu reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Prahova și ai Asociației Patronale a Transportatorilor Rutieri ,,Muntenia Trans”. Întâlnirea a a vut scopul de a clarifica și stabil modul de transport și decontare pentru elevii din județul Prahova.

Menționăm că în ultimele două săptămâni au fost purtate mai multe discuții pe această temă, fără însă a se ajunge la o soluție.

Structură an şcolar

Școala a început ieri, 14 septembrie. Vacanța de Paște va fi formată din 2 săptămâni libere acordate la diferență de 3 săptămâni: o săptămână pentru Paștele Catolic și una pentru Paștele Ortodox. Vacanța intersemestrială va fi în ianuarie-februarie, iar anul școlar 2020-2021 va totaliza 34 de săptămâni de școală, adică doar 167 de zile de școală, ceea ce înseamnă unul dintre cei mai scurți ani școlari din ultimii 12 ani.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/circulatia-se-desfasoara-alternativ-in-aricestii-rahtivani/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/spectacolele-din-perioada-14-20-septembrie-prahovenii-sunt-asteptati-la-teatru/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/scoala-a-inceput-prost-in-prahova-mai-multi-elevi-nu-mai-vin-la-scoala-din-cauza-infectarilor-cu-noul-coronavirus/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/un-barbat-a-murit-azi-noapte-pe-o-sosea-din-prahova-vezi-cine-este-vinovatul/?fbclid=IwAR3bpUYIxhYlJJvwp1v_gGmuWQADk-g3u_iIVZzyr7jyh4xXemHfeIuCGi0

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi republikanews.ro

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor