logo
RNTV Live

Situație gravă la Spitalul județean din Ploiești. Operațiile, întârziate/VIDEO

Mihai Constantinescu

Situație gravă la Spitalul județean din Ploiești. Operațiile, întârziate.

Un medic chirurg de la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti trage un semnal de alarma in ceea ce priveste programul din blocurile operatorii ale unitatii medicale. Doctorul spune ca mai bine de 15 pacienti stau in asteptare, si ca se pot face interventii la jumatate fata de capacitate. Reprezentantii conducerii, insa, vin cu precizari care arata ca numarul mare de urgente si cazurile grave aduse din alte judete blocheaza terapia intensiva. De aici sincopele. Institutia Prefectului a cerut verificari la unitatea spitaliceasca.

Situație gravă la Spitalul județean din Ploiești

”Ma gandesc ca pacientul este in centrul sistemului sanitar romanesc!!! Asa spun astia…. Noi, la Spitalul Judetean de Urgente Ploiesti vedem ca nimanui nu-i pasa de nimic… Nu putem ingriji pacientii! Nici macar urgentele nu mai pot fi tratate rapid!”

Este mesajul postat pe o retea de socializare de catre chirurgul Dan Oprea, medic la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti. Spune ca unitatea medicala se afla intr-un mare impas in ceea ce priveste blocul operator.

Reprezentantii conducerii sustin, la randul lor, ca la acest moment unitatea medicala este greu incercata de numarul mare de cazuri, care vin de cele mai multe ori si din alte judete.

Iar problema principala este ca sunt multe cazuri in terapia intensiva, unde tot mai multi pacienti operati pot avea nevoie de multe zile de spitalizare.

Prefectura Prahova a cerut o ancheta la unitatea medicala.

Vizata de control va fi si situatia sectiei de cardiogie, unde patru medici au demisionat, iar acum departamentul functioneaza cu un deficit imens.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor