logo
RNTV Live

Situație fără precedent! Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, închide administrația și stinge lumina în oraș

20160804_100922 (Large)
Oana Stoica

 

Orgoliile politice, dar și frica de răspundere a primarului Adrian Dobre, au pus orașul pe butuci. Chiar dacă a trecut o lună și jumătate de când liberalul a câștigat Primăria Ploiești, Dobre refuză să respecte legea. Și asta în detrimentul ploieștenilor. Mai exact, Adrian Dobre este, conform legii, principalul ordonator de credite. El este singurul care poate avea semnătură în bancă, pentru ca banii publici să fie distribuiți conform bugetului aprobat. Cum Dobre refuză să semneze ceva, s-a ajuns la situația incredibilă prin care activitatea primăriei este complet blocată.

Reprezentanții Partidului Social Democrat Prahova au vrut să tragă un semnal de alarmă, menit să-l trezească din letargie pe Dobre. ”Situația este extrem de gravă la primăria Ploiești. Sunt facturi neplătite, multe dintre direcții au activitatea blocată, orașul este asaltat de căpușe și șobolani. Nu putem să privim cum suferă un întreg oraș. Primarul Adrian Dobre trebuie să-și asume responsabilitățile ce îi revin prin lege”, a declarat senatorul PSD, Augustin Mitu.

La întâlnirea organizată la sediul PSD Ploiești au participat, pe lângă staff-ul partidului, și cei doi viceprimari ai orașului, Cristian Ganea și George Pană, dar și directorii SGU și ai Parcului Constantins Stere. Cu toții au vrut să prezinte cât mai exact cât de dezastruoasă este situația în care s-a ajuns. La Serviciul de Gospodărire Urbană, tichetele de masă pentru angajați, nu au mai fost date de luni de zile. Sunt lucrări executate și neplătite de primărie, iar faptul că nu s-au putut achita facturile către furnizorii de materiale, a atras după sine o notificare din partea ANAF.

Tot pentru că Dobre a refuzat să semneze acitarea facturilor către Electrica, din 11 august, Ploieștiul rămâne pe întuneric. Iluminatul stradal va fi întrerupt  după ce furnizorul de energie electică a transmis un preaviz municipalității. ”Iresponsabilitatea este în floare la Primăria Ploiești. Aparatul primăriei este în metastază birocratică. Fără bani nu se face administrație, iar primarul Dobre refuză să înțeleagă asta. Ii recomand să fie bărbat! Un primar trebuie să fie bărbat, să-și asume funcția. Sper să nu fim nevoiți să așteptăm trei ani și opt luni ca Arian Dobre să realizeze că este primar”, a declarat consilierul local George Botez.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor