logo
RNTV Live

Situaţie disperată în Prahova. Investiţii de mii de euro şi multe locuri de muncă, duse de râpă. Vezi de ce

euro Situaţie disperată în Prahova. Investiţii de mii de euro şi multe locuri de muncă, duse de râpă. Vezi de ce
Mihai Constantinescu

Patronii nu reuşesc să mai atragă forţă de muncă

Situaţie disperată în Prahova. Investiţii de mii de euro şi multe locuri de muncă, duse de râpă. 

Salariile mult prea mici faţă de necesar sau condiţiile de lucru sunt pentru mulţi prahoveni motivele cele mai importante pentru care refuză un loc de muncă în judeţul lor. Acest lucru a condus la o situaţie fără întoarcere: patronii sunt obligaţi să pună lacăt pe uşă.

Cei care ar fi putut să lucreze în ţara lor preferă să muncească în străinătate. Deşi departe de familii, îi motivează salariul mai bun.

“Lucrez la acest moment la o companie mare în Ploieşti. Dar nu o voi mai face pentru mult timp. Nu am timp liber pentru familia mea plus că salariul meu este foarte mic. Pe acelaşi post, voi câştiga în Anglia de trei ori mai mult la început. Suntem doi salariaţi în casă. Aveam un singur copil şi nu ne permitem decât să ne plătim datoriile şi să mâncăm.  Cu timpul voi lua şi familia cu mine. Am încercat tot ce a fost omeneşte posibil. Nu se mai poate aşa, a explicat pentru RepublikaNews Mircea din Ploieşti.

Sunt îngrijitoare în Germania. Am concediu la trei luni de muncă câte două săptămâni. De obicei vin în ţară. Primesc lunar 1 500 de euro. Posibil ca salariul să crească dacă voi stăpâni limba germana mai bine. Când am venit nu ştiam o boabă de germană. Învăţ şi îmi este mai bine acolo decât în ţară, a declarat pentru RepublikaNews şi Laura.

“Lucrez acum ca vopsitor în Polonia. Am salariul de 2 000 de euro. Vin la 3-4 luni acasă. În ţară am muncit pe rupte la mai mulţi patroni. Aduceam cel mult 2000 de lei pe lună. Ce poţi să faci ci ei? Am contract şi tot ce trebuie aici. E greu că stau departe de familie. Dar nu am altă soluţie, a explicat un alt ploieştean.

Patronii renunţă la afaceri

De cealaltă parte a  baricadei sunt patronii care se văd nevoiţi să închidă afacerile pentru că nu au pe cine să angajeze. Este şi caul unui patron de spălătorie auto din Ploieşti.

Cu banii ne rugăm de ei şi nu vor să vină la muncă. Echipamentele sunt profesionale sunt foarte scumpe şi ne uităm cum se duc la vale”, explică pentru stirileprotv.ro Adrian Costache.

Nici afacerile în comerţ nu au mai mult succes.Marian Turtoiu are un magazin alimentar şi de un an caută două vânzătoare.Deşi este dispus să le dea câte 1700 de lei lunar.

În aceeaşi situaţie sunt şi cei care au afaceri în comerţ. Marian Turtoiu are un magazin alimentar şi de un an caută două vânzătoare. Fără succes deşi este dispus să le dea câte 1700 de lei lunar.

Economiştii susţin, notează stirileprotv.ro, că patronii ar trebui să-şi regândească strategia de afaceri şi să dea lefuri mai bune.

Foto cu caracter ilustrativ

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor