Aproape 600 de kilograme de pește și carne au fost descoperite fie expirate, fie ținute în condiții insalubre în cadrul unui resort de lux din Costinești. Autoritățile au luat măsura de a închide unitatea și au impus o amendă de 72.000 lei.

În intervalul 24 – 30 iulie, inspectorii sanitari veterinari din cadrul Comandamentului Sezonului Estival 2023 au efectuat inspecții și verificări în unitățile care se ocupă cu producerea, prelucrarea, procesarea, depozitarea, valorificarea și comercializarea produselor alimentare.

În total, 264 de unități situate în cele 6 zone de interes turistic au fost supuse verificărilor: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol, Mangalia și Constanța.

n urma verificărilor, s-au identificat deficiențe legate de:

  • Comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar.
  • Nerespectarea normelor sanitare veterinare referitoare la întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și valorificare a produselor alimentare.
  • Depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.
  • Lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea produselor.

59 de unități de cazare au fost amendate

Au fost amendate 59 de unități cu 621.400 de lei. De asemenea, au fost emise 2 ordonanțe de interzicere a activității și o ordonanță de suspendare a activității.

Au fost confiscate produse alimentare în cantitate totală de 818 kg. (carne de vită, carne de pui, pește, produse din pește și ouă, înghețată).

În cadrul verificărilor, s-a constatat că un resort de lux din Costinești a atras atenția inspectorilor sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor. Aici, au fost confiscate 593 kg de pește și carne, care erau fie expirate, fie depozitate în condiții de igienă foarte precare. Ca urmare a situației constatate, inspectorii ANSVSA au luat măsuri, emițând o ordonanță de interzicere a activității și aplicând o amendă în valoare de 72.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *