logo
RNTV Live

Situaţia în Prahova în ceea ce priveşte numărul infectărilor cu COVID-19. 71 de decese

sursa foto Adevarul.ro
Mihai Constantinescu

Situaţia în Prahova în ceea ce priveşte numărul infectărilor cu COVID-19. 71 de decese

reprezentanţii Prefecturii Prahova anunţă că, până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV 2 un număr de 1631 de persoane. Dintre acestea 211 au fost declarate vindecate și externate, iar 71 au decedat. Ultimele decese asociate COVID-19 au fost înregistrate în rândul a trei persoane (două de sex feminine și una de sex masculin), cu vârste între 34 și… Toate prezentau comorbidități.

Ultimele decese asociate COVID-19 au fost înregistrate în rândul a trei persoane (două de sex feminine și una de sex masculin), cu vârste între 34 și 78 de ani

Totodată, conform informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, au mai fost depistate focare la două societăți comerciale de pe raza județului. La una dintre ele, 36 de angajați au fost confirmați cu SARS-CoV-2, iar la alta 25. În ambele cazuri s-a dispus testarea întregului personal angajat, reorganizarea activității și realizarea dezinfecției generale.

Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați -24 pacienți, dintre care 18 sunt ventilați.

Verificări

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost efectuate verificări la 297 persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu. Au fost legitimate alte 182 de persoane, 116 auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului și 111 societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 64 sancțiuni (45 în baza Legii 61/1991 în context Covid-19, trei pentru fapte de natura economică în context COVID, 16 în baza Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19).

Valoarea totală a amenzilor a fost de 24460 lei.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor