Situaţia din Prahova în ceea ce priveşte numărul de persoane cu COVID-19. Număr mare de vindecaţi

Autorităţile au raportat sursă foto Europa FM

Situaţia din Prahova în ceea ce priveşte numărul de persoane cu COVID-19. Număr mare de vindecaţi

La nivelul județului Prahova, în data de 17 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1305 de persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore au ieșit de sub această măsură 60 de persoane și au intrat alte 189. În carantină instituționalizată se află 27 de cetățeni.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 181 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, iar dintre acestea șapte au decedat și 104 au fost declarate vindecate și externate. Au fost testate 5278 de persoane.

Dintre pacienții confirmați cu COVID-19, doi sunt internați la ATI.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Astfel, pe parcursul zilei de 16 iunie 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate două societăți comerciale, legitimate 227 de persoane și oprite în trafic 165 autoturisme. De asemenea, au fost efectuate verificări la 1465 de persoane dintre cele care se aflau  în izolare la domiciliu.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 46 sancțiuni, în valoare de 26100lei. A fost constatată o infracțiune privind zădărnicirea combaterii bolilor.

Documentele  oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiuna Hotărâri și legislație.  Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

comunicat de presă INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL PRAHOVA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here