Sursă foto: AGERPRES

În Isaccea, Tulcea va fi implementat un sistem de monitorizare pentru traficul ilicit de materiale radioactive va fi implementat la punctul de trecere a frontierei româno-ucrainene din orașul Isaccea, conform informațiilor oferite de panoul de identificare a investiției.

Lucrările de amenajare a zonei în care va fi amplasat sistemul au fost inițiate în luna aprilie și autorizația de construcție emisă de Primăria orașului Isaccea va expira în data de 19 aprilie 2024. Beneficiarul investiției este o firmă cu sucursală în Pantelimon, județul Ilfov.

Deși nu au fost furnizate detalii oficiale despre stadiul exact al investiției, se estimează că lucrările pentru sistemul de monitorizare a traficului ilicit de materiale radioactive sunt într-un stadiu avansat și ar putea fi finalizate până la sfârșitul acestui an.

Punctul de trecere a Dunării cu bacul dintre Isaccea, județul Tulcea, și Orlovka, regiunea Odesa, Ucraina, a fost deschis traficului de mărfuri în august 2020, în urma unui proiect european în valoare de 5,15 milioane de euro. Acest proiect a avut ca scop dezvoltarea comunităților defavorizate din Euroregiunea Dunărea de Jos, prin cooperarea transfrontalieră între autoritățile din România (județele Galați, Brăila și Tulcea), Ucraina (regiunea Odesa) și Republica Moldova (raioanele Cahul și Cantemir).

Punctul de trecere a Dunării cu bacul amenajat la granița româno-ucraineană facilitează transportatorii prin reducerea timpilor de așteptare la frontieră, a costurilor și a distanțelor. Înainte de deschiderea vămii din Isaccea, transportatorii ucraineni erau nevoiți să ajungă la Giurgiulești, județul Galați, și să tranziteze teritoriul Republicii Moldova pe o distanță scurtă, ceea ce implica plata de taxe de drum suplimentare.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *