logo
RNTV Live

Sistem de monitorizare a traficului pentru mai multe autostrăzi/VIDEO

Mihai Constantinescu

Sistem de monitorizare a traficului pentru mai multe autostrăzi, inclusiv pentru A3 și pentru DN1 București – Ploiești. Sectoarele respective vor fi dotate cu infrastructură inteligentă rutieră ce vor fi integrate într-un Centru nou de Monitorizare și Informare din cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri București.

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru sistemul de monitorizare şi informare asupra traficului şi a condiţiilor de circulaţie pentru Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, Autostrada A2 Bucureşti – Cernavodă, Autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti, precum și pentru DN 1 Bucureşti – Ploieşti.

Viitorul sistem de monitorizare și informare asupra traficului și a condițiilor de circulație are o valoare totală de peste 112 milioane lei. Investiția se va derula pe o perioadă de 2 ani. Respectivele sectoare vor fi dotate cu infrastructură inteligentă rutieră uniform cu întreaga rețea națională de autostrăzi.

Ele vor fi integrate într-un Centru nou de Monitorizare și Informare din cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri București, asigurându-se astfel armonizarea serviciilor de informare a participanților la trafic și a managementului rețelei rutiere cu sistemele inteligente de transport implementate în Uniunea Europeană. Investițiaera necesară, ca urmare a faptului că aceste sectoare de transport fiind proiectate și construite în perioade diferite au în prezent o dotare total diferită față de setul minim de servicii inteligente de transport prevăzut de cadrul legislativ european în domeniu. Mai exact, fie nu au implementat sisteme inteligente de transport, fie au parțial instalate sisteme mai vechi, neconforme sau cu durată de viață expirată.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor