logo
RNTV Live

Sirenele de alarmare publică vor suna patru zile la Ploiești. Vezi motivul

sirene alarmare Exercițiu pentru testarea sirenelor de alarmare publică
Oana Stoica

Sirenele de alarmare publică vor suna după Paște, la Ploiești. Cinci sunete de câte 16 secunde fiecare vor sparge liniștea orașului, timp de patru zile, între 18 și 21 aprilie.

Nu intrați însă în panică! Este vorba despre un exercițiu efectuat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, la nivelul întregii țări.

Se urmărește testarea și verificarea unor echipamente din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă – PROCIV 2017.

Simulările vor începe marți, 18 aprilie, iar timp de patru zile vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către autorități, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației (sirene) existente la nivelul comunităților.

Ploieștenii vor auzi semnalul de alarmare, care este compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, între orele 10.00-15.00. De asemenea, în funcție de caracteristicile tehnice, vor fi testate și echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populație.

Reprezentanții IGSU recomandă cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările inspectoratelor pentru situații de urgență. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma “EXERCIȚIU”.

 

În anul 2016, inspectoratele pentru situații de urgență au organizat 1.533 exerciții de alarmare la nivelul localităților, acțiuni derulate în colaborare cu comitetele județene și locale pentru situații de urgență, instituțiile publice cu atribuții în managementul situațiilor de urgență și operatorii economici sursă de risc.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor