logo
RNTV Live

Sinistrații de la Crevedia, ajutați cu bani de Eparhia Târgoviștei

ajutor-financiar-de-la-eparhia-targovistei-pentru-sinistratii-din-crevedia-270976
Ștefan Petre

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, joi, 5 octombrie, suma de 115.000 de lei a fost oferită comunității din Crevedia, județul Dâmbovița, care a fost afectată de explozii.

Șapte familii ale căror case au fost complet distruse au primit câte 10.000 de lei, în timp ce nouă familii ale căror case au fost avariate au primit câte 5.000 de lei. Aceste donații au fost făcute prin intermediul Sectorului social-filantropic și misionar al Eparhiei Târgoviștei, în biserica din localitate, prin implicarea părintelui Cristian Oancea, consilier eparhial.

Arhiepiscopia Târgoviștei a fost alături de comunitatea din Crevedia încă de la începutul evenimentelor tragice. Pe lângă ajutorul financiar, eparhia a furnizat 10.000 de sticle de apă. De asemenea, s-a organizat o campanie de donare de sânge la care au participat 302 preoți împreună cu credincioșii lor, rezultând o donație de 102 litri de sânge.

Eparhia a contribuit cu 5.000 de lei pentru familiile persoanelor decedate și s-a ocupat de organizarea înmormântărilor acestora. Totodată, familiile celor decedați au primit consiliere duhovnicească, iar cei afectați de explozii au fost sprijiniți cu alimente și obiecte de curățenie.

Surse: Ziarul Lumina, Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor