logo
RNTV Live

Sindicatele SNPP/PUBLISIND protestează împotriva creșterii exagerate a taxelor și impozitelor: ‘Este doar începutul!’

WhatsApp Image 2024-05-13 at 13.43.43
Theo Tănăsescu

Astăzi, SNPP / PUBLISIND a scandat în Piața Victoriei alături de celelalte federații din Blocul Național Sindical, împotriva creșterii exagerate a taxelor și impozitelor, care afectează deopotrivă sectorul privat, dar și pe cel bugetar. Sindicaliștii susțin că sarcina fiscală pusă pe umerii salariaților este mult peste 50% atât cât reprezintă sarcina maximă prevazută de Convenția OIM și Codul european de securitate socială.

Costin Stoica, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor de Penitenciare (SNPP) Ploiești atrage atenția că și polițiștii de penitenciare sunt victimele lipsei de strategie și de competență a guvernanților care fac toate eforturile să mențină suspendată legea-cadru privind salarizarea, urmând să livreze un nou act normativ pentru salariile bugetarilor și să facă pierdute restanțele datorate. În 2024 în Poliția Penitenciară, la fel ca în toate instituțiile de apărare, sporurile se plătesc la nivelul anului 2009, “creșterea” din 2018 fiind neutralizată prin transferul contribuțiilor de la angajator la angajat). La fel și anumite drepturi decontate (chiria). Norma de hrană a polițiștilor de penitenciare este plafonată mult sub nivelul normei de hrană acordate polițiștilor locali care au preluat în acest sens prevederile din structura de apărare. În schimb avem din belșug impozite, taxe și prețuri exagerate.”

 Acesta acuză guvernele din ultimii ani de faptul că nu au vrut să găsească soluții pentru aplicarea unei legi-cadru care să elimine inechitățile salariale dintre bugetari, însă pentru inventarea de noi taxe și impozite care aruncă în derizoriu micile ajustări salariale împachetate cu fast electoral, există permanent energie și decizie politică. 

Sindicaliștii PUBLISIND, care reprezintă 35.000 de bugetari, membri în sindicatele afiliate din toate domeniile sectorului public, susțin că niciunul dintre angajații reprezentați nu este mulțumit cu sistemul de salarizare implicit de impozitare/taxare care îi este aplicabil. 

”În ce privește membrii de sindicat bugetari reprezentați de SNPP / PUBLISIND, mitingul BNS de astăzi, urmat de un marș către ministerele economiei, muncii și finanțelor, este doar începutul! Voi intrați în campania electorală și alergați după voturi – noi intrăm în campanie de proteste și vă promitem cât mai puține voturi!”, a concluzionat Costin Stoica, liderul sindicatului polițiștilor din Penitenciarul Ploiești.

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor