logo
RNTV Live

Sindicaliștii din educație: ” Nu mai vrem să fim tratați ca niște SCLAVI!”

Profesorii reclama conditiile inumane de lucru
rnews

Sindicaliștii din învățământ au înaintat Ministrului Educației o scrisoare deschisă. Ei  cer acestuia luarea de măsuri de urgență cu privire la felul în care se desfășoară examenele naționale.

Mai exact, cadrele din educație reclamă faptul că le este încălcat dreptul la odihnă și că, pe perioada desfășurării examenelor, nu primesc nici măcar apă potabilă. Totodată, ei condamnă și faptul că le este interzis să își procure alimente.

Ion Duță, președinte Sindicatul Valea Prahovei

Nu este normal ca un cadrul didactic să aibă de corectat mii de lucrări, fără a avea asigurate condiții optime. Un profesor corextează și 15 ore pe zi, inclusiv în zilele de repaus ( sâmbăta și duminica). Este inadmisibil!

Mai mult, se arată în respectiva scrisoare înaintată ministrului Liviu Marian Pop, din dorința de a face economii la buget, în ultimii ani, numărul centrelor de evaluare din toată țara au fost reduse. 

Practic, spun sindicaliștii, fenomenul care s-a constatat este acela al creșterii semnificative ( de la câteva sute la câteva mii)  a numărului de lucrări corectate. Lucru care nu este normal.

Profesorii susțin că felul de desfășurare a examenelor naționale s-a caracterizat prin CONDIȚII INUMANE de desfășurare a activității membrilor comisiilor și o  CRASĂ ÎNCĂLCARE a dispozițiilor legale privind timpul și condițiile de muncă. Personalul din învățământ pune toate aceste aspecte pe seama unor grave erori de management ale sistemului.

Profesorii nu mai vor să fie tratați ca niște SCLAVI! 

Pentru asta, cer ministrului Educației luarea de măsuri urgente prin care să fie respectată demnitatea în muncă.

Scrisoarea a fost redactată, urmare a decesului unui cadrul didactic de la un liceu din Galați. În plină desfășurare a examenului de bacalaureat, Rozinei Miron i s-a făcut rău, uterior femeia decedând. Totul a fost pus pe seama condițiilor inumane de lucru.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor