logo
RNTV Live

Simulare la matematică: ce a picat + barem de corectare

shutterstock-172115972
Ștefan Petre

Astăzi (marți), elevii de clasa a VIII-a au susținut simularea Evaluării Naționale 2023 la Matematică. Subiectele și baremele au fost publicate.

Simularea Evaluării Naționale 2023 urmărește să-i obișnuiască pe elevii claselor a VIII-a cu atmosfera de examen și să le testeze cunoștințele înainte de examenul din această vară, notau Știrile Pro TV, citate de Republika News în articolul precedent privind simularea la Limba și literatura română.

Vezi aici subiectele pe care le-au avut de rezolvat elevii la Matematică, precum și baremele de corectare:

► Subiect Simulare Evaluare Națională 2023 – Matematică

 Barem Simulare Evaluare Națională 2023 – Matematică

Așa se rezolva exercițiul 6 de la subiectul III, considerat cea mai dificilă cerință a testului

Potrivit edupedu.ro, elevii au avut de rezolvat trei subiecte. La primele două subiecte, de câte 30 de puncte fiecare, au avut itemi obiectivi – de tip grilă – cu un singur răspuns corect. Subiectul al III-lea a cuprins probleme de algebră și geometrie.

Subiectele au fost redactate sub forma unei broșuri care tipărite față-verso, așa cum a fost de către CNPEE (Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație).

Sursă: Știrile Pro TV

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor