logo
RNTV Live

Simona Halep suferă o pierdere importantă: Producătorul suplimentului cu roxadustat se retrage din scenă

halep finala la Australian open
Iorgu Theo

Simona Halep a intentat un proces companiei Schinoussa Superfood, presupusul furnizor al suplimentului contaminat cu roxadustat, o substanță interzisă care a dus la suspendarea sportivei pentru 4 ani. Compania nu neagă prezența roxadustat în respectivul supliment, dar susține că cantitățile depistate sunt semnificativ mai mici decât cele găsite în organismul Simonei Halep.

Tribunalul Sport Resolutions a concluzionat că substanța de Roxadustat găsită în corpul lui Halep nu putea proveni doar din suplimentul KETO MCT, notează Tennis-Infinity.

„Compania în cauză, Schinoussa Superfood, cu sediul în Canada, nu a făcut încă comentarii despre proces. Însă, a transmis că, în timpul procesului, instanța a acceptat afirmațiile lui Halep că a luat suplimente contaminate, dar cantitatea găsită nu ar fi putut proveni din doza ei de supliment. Suspiciuni suplimentare cu privire la neregulile sale din pașaportul biologic nu au făcut decât să întărească decizia instanței de a o suspenda pe jucătoare”, scrie sursa citată.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor