logo
RNTV Live

Cele mai mici cheltuieli în cercetare din UE, în Sud-Estul României

cercetare
Andrei-Vlăduț Gușter

La nivel european, România se află pe ultimul loc cheltuielile publice pentru cercetare și dezvoltare, potrivit unui raport al Comisiei Europene. Cele mai mici cheltuieli se găsesc în Sud-Estul țării.

Când vine vorba de cheltuielile pentru cercetare și dezvoltare, acestea au crescut doar marginal în deceniul precedent, de la 2,0% din PIB în 2010 la 2,3% în 2021.

Cheltuielile pentru inovare și cercetare și dezvoltare rămân puternic concentrate în statele membre din nord-vestul UE și în capitale și în alte regiuni metropolitane.

  • În 2021, intensitatea cercetării și dezvoltării a ajuns la 3,4 % în Suedia și la 3,0 % în Germania. La polul opus, intensitatea cercetării și dezvoltării era de numai 0,4 % în România.

La nivel subnațional, unele regiuni investesc aproape 8% din PIB în cercetare și dezvoltare (Braunschweig în Germania și Brabant Wallon în Belgia), în timp ce în altele intensitatea cercetării și dezvoltării a fost mai mică de 0,1% (România de Sud-Est).

Sursă: edupedu.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor