logo
RNTV Live

Simona Halep s-a temut degeaba

Eduardo-Paes1
Cristian Anghelescu

Informația potrivit căreia răspândirea virusului Zika în timpul Olimpiadei de la Rio de Janeiro ar fi fost iminentă, s-a dovedit a fi neîntemeiată.

Mai mulți sportivi din întreaga lume, printre care și Simona Halep, au absentat de la competiție, în timp ce alți participanți și-au luat măsuri suplimentare de protecție.

Oficialitățile braziliene au anunțat că în Rio de Janeiro nu s-a înregistrat niciun caz de infestare cu virusul Zika pe parcursul desfășurării competițiilor sportive din timpul Jocurilor Olimpice recent încheiate.

”Dintre cele 8.651 de persoane care au primit asistență medicală în spitale publice și centre medicale la Rio de Janeiro, pe perioada Olimpiadei, din care 2.133 străini, nu a existat niciun caz de diagnosticare cu virusul Zika”, a declarat primarul orașului, Eduardo Paes, pentru EFE.

Printr-o ironie bine punctată, reprezentantul guvernului municipal a subliniat că virusul Zika, văzut ca o amenințare majoră la adresa evenimentului sportiv, ”s-a evidențiat” prin absență pe toată perioada întrecerilor sportive.

”Nimeni nu a refuzat să vorbească despre acest lucru, dar a existat un anumit grad de alarmism aproape iresponsabil (…), oamenii credeau că dacă veneau la Rio luau virusul și se îmbolnăveau”, a mai spus Paes.

sursa foto: skysports.com

 

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor