logo
RNTV Live

Simona Halep s-a calificat la Turneul Campioanelor pentru a treia oară în carieră!

57ebd30795f9cfb85206f415
Cristian Anghelescu

Simona Halep mai avea nevoie de o singură victorie pentru a fi sigură de participarea la Turneul Campioanelor, dar românca de 25 de ani putea ajunge la Singapore și în urma rezultatelor celorlalte sportive clasate în spatele ei în ierarhia Race, lucru care s-a și întâmplat.

Astfel, Simona a profitat de eșecul Carlei Suarez Navarro, ultima în clasamentul Race To Singapore: iberica a fost învinsă la Wuhan de Johanna Konta, cu 5-7, 6-7, astfel că Halep a trecut peste linia de puncte pe care trebuia să o depășească pentru a ajunge matematic la Singapore, ea având 4448 de puncte în acest moment, linia fiind de 4435 de puncte.

Astfel, cea mai bună jucătoare a României este cea de-a treia calificată la ediția din acest an, după Angelique Kerber și Serena Williams. Următoarele în această ierarhie sunt Karolina Pliskova, Agnieszka Radwanska, Garbine Muguruza, Madison Keys și Carla Suarez Navarro.

Simona Halep este calificată în faza sferturilor de finală a turneului de la Wuhan, acolo unde se va duela cu Madison Keys, mâine dimineață, de la ora 09:00, partida fiind transmisă în direct de Digi Sport 2.

Pentru Simona Halep, aceasta este a treia participare a carierei la Turneul Campioanelor: la prima, a obținut și cea mai bună peformanță: a atins finala, una pierdută în fața Serenei Williams, celei căreia îi administrase în faza grupelor cea mai grea înfrângere a carierei (0-6, 2-6). Anul trecut, Simo nu a trecut de faza grupelor, obținând o singură victorie.

Turneul Campioanelor se va desfășura în perioada 23-30 octombrie.

sursa: digisport

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor