logo
RNTV Live

Simona Halep într-o premieră nefericită la revenirea în tenis: Prima dată când primește ‘Lingura de lemn’ de două ori consecutiv

halep turneul campioanelor
Theo Tănăsescu

Întoarcerea Simonei Halep în circuitul profesionist de tenis a debutat cu un eșec la Miami Open, fiind eliminată în primul tur de Paula Badosa. Deși nu era considerată una dintre favoritele la câștigarea titlului WTA 1000, acum că turneul feminin de simplu s-a încheiat, Halep va pleca cu o distincție nefericită: “Lingura de lemn”.

„Lingura de lemn” este un „premiu” informal oferit jucătorilor care pierd în primul tur în fața unui jucător care este eliminat în turul imediat următor, după care șirul de eliminări continuă până în finală. Poate fi considerat echivalul „Zmeuri de aur” din cinematografie.
Halep a fost sancționată anul trecut de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) cu o interdicție de patru ani din tenisul profesionist, după ce a fost depistată pozitiv cu substanța ilegală Roxadustat la US Open 2022. Fostul număr 1 mondial a câștigat ulterior apelul la Curtea de Arbitraj (CAS) pentru scurtarea suspendării, argumentând că a luat substanța fără să știe.

Întrucât Simona Halep se afla deja pe tușă din septembrie 2022, ea a revenit imediat în circuitul WTA, la Miami Open din această lună, după ce TAS i-a reabilitat numele. Așa stând lucrurile, românca nu s-a bucurat de o evoluție bună la turneul de nivel 1000, pierzând în primul tur în fața numărului 2 mondial, Paula Badosa, scor 6-1, 4-6, 3-6.

Mai mult, înfrângerea lui Halep a declanșat un lanț de evenimente pe care nu l-ar fi prevăzut. Badosa a pierdut următorul meci în fața favoritei numărul doi, Aryna Sabalenla, care la rândul ei a ieșit în fața Anhelinei Kalinina în turul 32.

Kalinina a pierdut apoi în turul următor în fața Iuliei Putintseva. Kazaha a fost oprită de fosta campioană de la Miami, Victoria Azarenka, care a pierdut ulterior în optimi în fața favoritei numărul patru, Elena Rybakina. Rybakina, la rândul ei, a pierdut în meciul cu Danielle Collins, nefiind cap de serie, asigurându-se astfel, fără să vrea, că Halep va pleca acasă cu lingura de lemn.

Halep, premieră nedorită

La ultimul turneu la care a participat înainte de suspendare, US Open 2022, Halep a bifat aceeași contraperformanță: a fost bătută în runda inaugurală de Daria Snigur, care a pierdut în turul doi cu Rebecca Marino, care în turul 3 a fost învinsă de Shuai Zhang, care în turul 4 a fost eliminată de Cori Gauff, care în sferturi a cedat în fața Carolinei Garcia, care în semifinale a fost scoasă de Ons Jabeur, iar tunisianca a pierdut finala cu Iga Swiatek.

Româna este astfel singura jucătoare care a ocupat locul 1 mondial și care a „câștigat” lingura de lemn de două ori la rând.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor