logo
RNTV Live

Simona Halep, aproape calificata la Turneul Campioanelor

halep turneul campioanelor
Daniel

Asocitatia de Tenis Feminin a anuntat clasamentul actualizat pentru cursa spre Turneul Campioanelor, acolo unde Simona Halep este aproape calificata.

Turneul Campioanelor este competitia care incheie sezonul de tenis. Este un turneu care se organizeaza intre cele mai bune opt jucatoare ale anului. Simona Halep este una dintre aceste jucatoare si una dintre cele care aproape si-au asigurat biletele pentru competitia de anul acesta. Sportiva din Romania a reusit acest lucru dupa cucerirea trofeului de la Wimbledon. Triumful de la All England i-a asigurat o urcare pana pe locul al doilea in clasamentul WTA Race, cu aproximativ 500 de puncte mai putine fata de liderul la zi, australianca Ashleigh Barty.

Nu inseamna ca sezonul s-a si incheiat pentru Simona Halep. Principalul ei obiectiv este sa joace cat mai bine la US Open, dupa cum a si declarat. Confom caselor de pariuri este favorita numarul 3 la castigarea ultimului Grand Slam al anului, principala favorita fiind Serena Williams, cea pe care a invins-o in finala de la Wimbledon. Casa de pariuri Fortuna ii ofera actualului numar 4 mondial din ierarhia WTA o cota de 8.50 pentru castigarea trofeului. Primele trei favorite conform cotelor afisate de aceasta agentie de pariuri sunt Serena Williams (5.50), Ashleigh Barty (7.00) si Simona Halep (8.50).

Halep, o prezenta constanta la Turneul Campioanelor

Simona Halep a devenit o prezenta constanta in cadrul acestei competitii. Anul trecut, in 2018, desi a facut finala la Australian Open si a cucerit French Open, ea nu s-a putut bucura de spectacolul disputarii acestui turneu. Desi era matematic calificata, fiind chiar in fruntea clasamentului, in locul ei a participat olandeza Kiki Bertens. La momentul respectiv eleva lui Daniel Dobre a acuzat mai multe probleme medicale, printre care si celebrele dureri de spate, care i-au pus mai multe piedici de-a lungul timpului.

Ascensiunea Simonei Halep a inceput sa prinda contur in 2014, moment in care a si participat pentru prima oara intr-o finala de Grand Slam. S-a intamplat la French Open, locul unde a disputat deja trei finale. Tot incepand cu 2014 a inceput si aventura la aceasta competitie care aduce la linia de start cele mai bune opt jucatoare ale anului. Ea s-a calificat la toate competitiile din ultimii cinci ani, singura la care nu a putut participa si asta din motive medicale a fost cea din 2018.

La chiar prima sa participare, Simona Halep a disputat finala, pierzand cu 3-6, 0-6, in fata mult mai titratei sale colege, Serena Williams. In 2014 un turneu in care sportiva din Romania reusea sa o bata si ea pe Serena, 6-2 6-0, dar in Grupa Rosie, acolo unde au facut parte.

Clsamentul WTA Race:

  1. Ashleigh Barty 4.885 puncte
  2. Simona Halep 4.427 puncte
  3. Karolina Pliskova 4.166 puncte
  4. Petra Kvitova 3.766 puncte
  5. Kiki Bertens 3.276 puncte
  6. Naomi Osaka 3.156 puncte
  7. Belinda Bencic 2.758 puncte
  8. Johanna Konta 2.448 puncte

Simona nu este singura sportiva din Romania care s-ar putea califica la turneul programat in toamna. In proba de dublu masculin, Horia Tecau si colegul sau de echipa, Jean-Julien Rojer, sunt la un pas de a se califica si ei. In prezent, conform clasamentului dat publicitatii de Federatia Internationala de Tenis, perechea romano-olandeza ocupa locul al saselea, cu 2.470 de puncte. Au aproximativ 500 de puncte avans peste prima echipa de sub linia celor opt calificate, Ram Rajeev/Joe Salisbury.

Clasamentul ATP Race dublu masculin:

  1. Juan Sebastian Cabal/Robert Farah 5.250 puncte
  2. Bob Bryan/Mike Bryan 2.690 puncte
  3. Lukasz Kubot/Marcelo Melo 2.655 puncte
  4. Raven Klaasen/Michael Venus 2.600 puncte
  5. Kevin Krawietz/Andreas Mies 2.475
  6. Jean-Julien Rojer/Horia Tecau 2.470
  7. Henri Kontinen/John Peers 2.460
  8. Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut 2.090

Pana in acest moment al sezonului, in 2019, Horia Tecau si Jean-Julien Rojer au castigat un singur turneul. Inainte de French Open, acestia au triumfat la Mutua Madrid Open, unde au invins in finala perechea argentiniano-elvetiana, Diego Schwartzman/Dominic Thiem, 6-2, 6-3. Atat la Wmbledon, cat si la French Open, au fost eliminati in faza sferturilor de finala.

Editia din 2019 a Turneului Campionilor in proba de dublu masculin va avea loc in perioada 10-17 noiembrie, la Londra. O sa fie cea de-a 45-a editie din istoria acestor competitii. Premiile sunt mult mai mici in aceasta proba comparativ cu ce se intampla la simplu. Perechea castigatoare in proba de dublu va incasa 200.000 de dolari si 500 de puncte, in timp ce, invingatorul probei de simplu pleaca acasa cu 1.28 milioane de dolari si 500 de puncte ATP.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor