logo
RNTV Live

Sicriul cu trupul neîsuflețit al Reginei Ana ajunge la Peleș! Castelul, care va fi închis publicului, este păzit de zeci de jandarmi, polițiști și ofițeri SRI

regina sicriu otopeni
Oana Stoica

sursa foto: huff.ro

Astăzi la ora 14,55, aeronava Tarom care a adus în țară sicriul cu trupul neânsuflețit al Reginei Ana a aterizat pe Aeroportul Otopeni. Sicriul a fost întâmpinat de toate cele patru fiice ale reginei, dar și de oficialități și alți membri ai familiei regale. După o rugăciune catolică prezidată de arhiepiscopul-mitropolit Ioan Robu și de Petru Gherghel, episop romano-catolic de Iași, în prezența reprezentantului Patriarhiei Ortodoxe Române, Nifon, arhiepiscopul Târgoviștei, cortegiul a porni spre Castelul Peleș, unde ar trebui să ajungă în jurul orelor 18.00.

ana reginasicriu-aeroport-595x240

sursa foto: mediafax.ro și radiocraiova.ro

Castelul este închis publicului, iar zeci de jandarmi, polițiști și ofițeri SRI au împânzit zona. Sicriul va fi așezat în Holul de Onoare al Castelului Peleș până miercuri la ora 18,30, când sicriul va pleca spre Palatul Regal din București.
În această seară, la Sinaia, în toate bisericile, indiferent de confesiune, vor fi trase clopotele. Cei care vor să aducă flori și să aprindă candele în memoria Reginei Ana, o pot face pe terasa din fața Castelului Peleș. Și aceasta se află sub paza militarilor.

Conform programului și precizărilor  Casei Regale accesul pe Aleea Peleșului, dinspre complexul Bastion către complexul comercial Economat, precum și pe Aleea Săniușului, va fi resticționat temporar.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor