logo
RNTV Live

Sfinții 40 de mucenici. Ce NU trebuie să faci în această zi!

mucenici sursă foto Ego.ro
Erika Stoica

Sfinții 40 de mucenici. Ce NU trebuie să faci în această zi! Este o zi specială pentru credincioși. Este ziua Sfinților 40 de mucenici. În credința populară, astăzi se deschid mormintele și porțile Raiului, iar gospodinele fac, în cinstea sfinților, 40 de colaci numiți sfinți, mucenici sau brădoși. Evident, unele gospodine pun la fiert astazi varianta de mucenici în seamă.În mod tradițional, în timp ce femeile fac 40 de mucenici de sărbătoare, bărbații beau 40 de pahare de vin.

Oricare ar fi varinta aleasă, astăzi este o zi cu totul specială. Bătranii spun că, pentru a avea spor la bani, bărbații mănâncă semințe, pe care le măsoară cu o lingură. La un pahar de vin se consumă și o lingură de semințe. Se pot consuma semințe de floarea-soarelui sau de dovleac.

Evident șunt și lucruri pe care nu ar trebuie să le facem. Dacă vrem să avem spor în casă, astăzi nu se dau bani împrumut. De asemenea, astăzi este indicat să nu ne certăm cu nimeni. Certurile de astăzi vor fi responsabile de toate necazurile de peste an.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor